søndag den 25. september 2022

Fabeldyr og andre magiske skabninger

Fabeldyr og andre magiske skabninger er en fagbog til børn, skrevet af Karin Hald.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Turbine

Kom med indenfor i en verden af fabeldyr, og lær mere om trolden, griffen, dragen, Pegasus, føniksen, enhjørningen, feen, havfruen, varulven og kraken.

Det er altid nervepirrende at skulle anmelde en bog af en, man kender, for hvad nu, hvis man ikke synes om den? Jeg har efterhånden kendt Karin i en del år gennem bogbloggermiljøet, og var nok også en af de første udenfor forlaget, der vidste, at hun havde en fagbog på vej. Derfor var det også med en vis bæven, at jeg begyndte læsningen. Heldigvis endte jeg med at synes rigtig godt om den, og det korte resumé til trods (det er virkelig svært at skrive et resumé af en fagbog), så var jeg godt underholdt. 
Fabeldyr og andre magiske skabninger er en fagbog skrevet til børn, og det bærer sproget præg af. Bogen er letlæst, med et flydende og enkelt sprog, og med en ordliste bagest i bogen, der forklarer de lidt sværere ord og begreber. 
Hvert af de ti fabeldyr i bogen beskrives på en letforståelig og spændende måde, og selvom enkelte af beskrivelserne er til den korte side, så opvejes det af de mange quizzer, fup eller fakta, opskrifter, lege, spil, kort og sjove facts undervejs. Det gør bogen perfekt til videbegærlige børn, som gerne vil introduceres til de forskellige magiske skabninger, og selv en voksen læser som jeg, med masser af viden om emnet, fik ny viden undervejs. 
Derudover er det bare en virkelig smuk bog. Forfatteren, der er uddannet grafiker, har selv stået for opsætningen, og bogen er gennemillustreret med smukke, magiske billeder og illustrationer af de mange fabeldyr og skabninger, hvilket gør læseoplevelsen til noget helt særligt. 
Bogen anbefales til børn med interesse for magiske skabninger og deres voksne, og fungerer både som fakta- og aktivitetsbog, da der er masser af quizzer og idéer til kreative aktiviteter, lege og spil undervejs.

Ingen kommentarer: