tirsdag den 27. september 2022

Arcanum Akademiet Readathon

I oktober deltager jeg for første gang i Arcanum Akademiet, Danmarks nok mest gennemførte readathon, og jeg glæder mig. 
Sidste år opdagede jeg readathonet for sent, så i år har jeg virkelig holdt udkig efter opstartsindlægget på Instagram, hvor readathonet har sin egen profil @arcanum_akademiet. 
Readathonet foregår fra 1.-31. oktober, og er bygget op omkring en historie, hvor man som deltager bliver optaget som elev på Arcanum Akademiet som enten førsteårs (for nye deltagere) eller andetårselever, for at lære magi. Bag readathonet står bogbloggerne @sofiesbogverden og @sofie.amalie.lit, og det hele er utroligt gennemført med forskellige studieretninger (med tilhørende forskellige læseudfordringer), en fælles bogklub, valgfag og elevråd (til de, der ønsker flere læseudfordringer). Alle deltagere kan downloade eller få tilsendt et velkomstbrev dedikeret til lige præcis den studieretning man har valgt, og derudover er der et valg af onlineaktiviteter på Instagram i månedens løb i form af læsetips, gæstelærere mm., ligesom readathonet har sit helt eget grafiske udtryk. 

Der er fem forskellige studieretninger: Vølve, Dryade, Trold, Sirene og Dragehvisker. Og jeg har selvfølgelig valgt Dragehvisker-grenen. Hver studieretning har fem læseudfordringer tilknyttet, der skal gennemføres, for at kunne bestå skoleåret. Og fordi readathonet er bygget op som et skoleforløb, bliver ens TBR automatisk til pensumlisten for skoleåret. Mine læseudfordringer som Dragehvisker ser sådan her ud:

Jeg har så vidt muligt forsøgt at sammensætte min pensumliste af anmeldereksemplarer, da jeg stadig er i gang med at arbejde mig igennem anmelderstakken. 

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

Min pensumliste ser sådan her ud:

Læs en bog med ild på forsiden
Dæmring af Benjamin Lamberth har ild på forsiden, og er en af de bøger, jeg burde have læst for længe siden. Bogen er et anmeldereksemplar fra Byens Forlag. 

Læs en bog der før dig varm
Arven fra Villa Evie af Anna Ruhe dækker denne udfordring, da jeg altid bliver varm i hjertet af at læse børnebøger, og i særdeleshed denne serie. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co. 

Læs en bog du føler en særlig forbindelse til
Hobbitten af J.R.R. Tolkien er en bog, jeg i den grad føler en særlig forbindelse til, da det var den, der vækkede kærligheden til fantasygenren for mig som barn. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. 

Læs en bog du har fået anbefalet af en ven
At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow er en bog, jeg har fået anbefalet af en ven, og jeg glæder mig til at læse den. 

Læs en bog der hvisker til dig
Natskygge af Gry Kappel Jensen har efterhånden hvisket til mig et stykke tid, og nu må det være tid til at gøre noget ved det. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Turbine. 

Udover pensumlisten til Dragehvisker-grenen, har jeg planer om at deltage i skolens bogklub, og læse fællesbogen, som er Novice af Mariane Mide. I forbindelse med readathonet er der, i samarbejde med forlaget Krabat, lavet en særlig Arcanum Akademiet Bogboks med læseklubbogen og en masse goodies, og jeg skyndte mig at bestille boksen, så snart den blev mulig at forudbestille. 

På nuværende tidspunkt har jeg ikke planer om at deltage i de ekstra valgfags- eller elevrådslæseudfordringer, men det er muligt, det ændrer sig i månedens løb. 

Jeg glæder mig i hvert fald til at læse med, og følge aktiviteterne på Instagram i månedens løb. 

Ingen kommentarer: