tirsdag den 28. januar 2020

Interview med Aura Isolde

Aura Isolde debuterer som fantasyforfattter 14. februar i år, og i den forbindelse har jeg fået lov til at interviewe hende her på bloggen. Hendes fantasydebut, Gråzonen, er første bind i en paranormal romance-serie kaldet Dødefolket. Hun har tidligere udgivet en spændings-thriller-serie på fire bind under sit rigtige navn. I sin fritid går hun til ridning, og læser en hel del. 
Læs mere om Aura Isolde og hendes bøger på hendes forfatterside


1. Du har tidligere skrevet thrillers, men skifter nu genren ud med fantasy. Hvorfor det?
Jeg kan godt lide at skrive i flere genrer. Jeg har så mange forskellige historier i hovedet, der passer i forskellige genrer. Jeg har dog altid læst meget fantasy som barn og teenager, og har altid drømt om at prøve kræfter med genren.

2. Hvad er det, du godt kan lide ved fantasygenren?
I fantasy er reglerne frit og rammerne store. Man bestemmer selv, hvordan verden skal se ud, hvad den skal hedde, hvem der lever der, og hvordan folk opfører sig. Også er det en rigtig fed rejse man både som forfatter og læser kommer ud på.

3. Hvad har været det sværeste ved at kaste dig over en ny genre?
Det sværeste er nok, at man i en paranormal romance skal forene to verdener: Vores virkelighed, der er bundet op af bestemte regler, med en ny verden, hvor man selv skaber alt. Her skal en del af det være så virkelighedstro som muligt.

4. Dine thrillers er udgivet under dit rigtige navn, mens Aura Isolde er et pseudonym. Hvorfor har du valgt at bruge et pseudonym til din fantasybog?
Jeg har valgt at skrive under Aura Isolde for at holde mine voksnebøger adskilt fra mine børne- og ungdomsbøger. Jeg har en børnebog på trapperne også. Jeg ønsker at gøre det nemmere for børn og unge at søge de bøger frem, der henvender sig til dem.
Så fremover vil jeg skrive for børn og unge under Aura Isolde.

5. Gråzonen foregår halvt i vores verden, og halvt i en magisk parallelverden. Hvorfor valgte du den form til fortællingen?
Jeg har altid elsket at skrive om kærlighed (jeg er en håbløs romantiker) og indenfor fantasy er det oplagt at det så skulle være en paranormal romance.

6. Hvor fik du inspirationen fra til Dødefolket?
Jeg spekulerede længe over den rigtige ide, da jeg først havde besluttet at skrive en fantasyserie. Jeg har en drukneulykke i starten af bogen (kan jeg godt afsløre uden at det afslører for meget) og det var den første ide der kom til mig. Jeg vidste det skulle være indenfor genren paranormale romance, og så var den ene verden jo hurtigt fastlagt. Jeg kan desværre ikke huske præcis hvordan resten opstod, for jeg tænkte længe over min historie.

7. Gråzonen foregår delvist på Mors. Har du et særligt forhold til netop dette sted i Danmark?

Ja, det har jeg helt klart fået her de seneste år. Min bedste veninde Tina (der også er forfatter ved Ulven og Uglen) bor ved Thisted, og jeg er ofte på forfatterweekender hos hende og når jeg er det, er vi altid ude ved Bulbjerg strand og gå eller et lille smut omkring Thisted. Så på en måde er det blevet mit andet hjem og derfor var det helt oplagt at den skulle foregå der.

8. Er der nogle fantasyforfattere eller -bøger, du er blevet særligt inspireret af?
Ja underbevidst er jeg nok lidt blevet inspireret af The Vampire Diaries – hvor der er en scene i starten af min bog der minder om en scene fra den. Men ellers har Lauren Kates Fallen-serien inspireret mig. Hun har en evne til at kunne skrive om samhørighed og forelskelse på en fantastisk måde. Jeg ser rigtig meget op til den måde hun kan beskrive følelser og omgivelser på – uden at fortælle det.

9. Gråzonen er 1. bind af en serie. Foretrækker du serier frem for enkeltstående romaner, når du læser, eller er det ikke noget, du tænker over?
Både ja og nej. Indimellem trænger jeg bare til at læse en enkelt bog og leve mig ind i den, og andre gange har jeg brug for, det skal være en serie, fordi jeg kommer til at holde så meget af karaktererne, at jeg bliver nødt til at vide hvad der så sker med dem. Jeg skal helst afsætte tid når jeg går i gang med en bog, for jeg har svært ved at slippe den igen før den er læst. Derfor ender jeg altid med at have læst den efter 2-3 dage og så er det ofte ret tomt for mig når så sidste side er læst. Men jeg bruger også gerne et par dage til at fordøje det jeg har læst.

10. Har du et tip til andre håbefulde forfattere?

Mine fem bedste råd er nok:
1. Tro på din historie,
2. Sørg for at læse en masse. Jeg har fundet ud af at mit ordforråd hele tiden ændrer sig. Det er ligesom de ord jeg læser lagrer sig ubevidst i min hjerne og kommer mig til gavn, når jeg så selv skriver. Men man lærer også en masse ved at se hvordan andre forfattere skriver.
3. Sørg for at have en betalæser på din historie både under og efter du har skrevet den. Historien bliver meget bedre af at en anden læser den og stiller spørgsmål til det du har skrevet.
4. Det kan også være en rigtig god ide med en sparringspartner. Jeg bruger altid min veninde Tina. Jeg fortæller hende om min ide i starten og snakker med hende om ideen (for det er som om det lukker op for andre ideer ved at fortælle det til en). Men jeg bruger også hendes feedback undervejs i min historie og bagefter læser hun det hele igennem for mig.
5. Sørg for at skrive en masse. Jo mere du får skrevet, jo nemmere bliver det også. Jeg synes det er blevet ti gange nemmere at få ordene til at flyde nu end det var i starten. Der skulle jeg tænke meget over hver ord, det skal jeg ikke længere, nu vælter de ud😊

Ingen kommentarer: