lørdag den 1. juli 2017

Læsestatus for juni

Sommeren er endelig ved at indfinde sig, og efter en sidste arbejdsdag har jeg nu tre ugers sommerferie, hvor jeg glæder mig til at slappe af og, forhåbentlig, få læst en masse bøger.
Først vil jeg dog lige gøres status over måneden der gik. Hvor maj skuffede på læsefronten, så tog jeg i den grad revanche i juni, hvor jeg, udover en større stak bøger, også fik læst en hel del tegneserier og graphic novels, hvilket jeg kommer nærmere ind på lidt senere.
I maj var jeg i biografen og se Wonder Woman, hvilket var en rigtig god oplevelse. Filmen gjorde enhver skepsis jeg på forhånd havde til skamme, og selvom dens forhold til græsk mytologi var ligeså frit som Thor-filmenes til den nordiske, så var den flot, medrivende, og, et stort plus, ikke for lang, som DCs forrige film ellers har haft en tendens til at være.
Det lykkedes mig at holde igen på bogkøbene i juni måned, hvilket min nye bogkøbspolitik har en del af æren for, men, som I vil kunne se i min kommende Book Haul, lykkedes det mig alligevel at samle en stak nye bøger sammen, da en del søde forlag og forfattere sendte bøger min vej i månedens løb.
Derudover har måneden været præget af planlægning af Fantasyfestivalen i september, om bygning på Hovedbiblioteket og nedtælling til sommerferien. Og, ikke mindst, det hemmelige projekt, som jeg nævnte i majs læsestatus, og som jeg vil løfte sløret for, nu hvor alt er faldet på plads. Jeg har købt hus fra 1. oktober, og glæder mig helt vildt til at få mit eget, med plads til flere reoler, egen have, og lov til at holde kæledyr. Jeg har kunnet mærke det sidste års tid at jeg havde brug for luftforandring og mulighed for at kunne gå ud når jeg kommer hjem, uden at skulle være social, og nu har jeg så taget konsekvensen og købt et rækkehus med plads til både kat og bøger. Det betyder også, at jeg nu skal i gang med at rydde op og smide ud, inden alt skal pakkes i kasser når Fantasyfestivalen er slut, så flyttemændene kan flytte det hele fra 1. sal og til en bolig i stueplan. Jeg glæder mig til at begynde en ny æra som husejer, og at flytte væk fra midtbyen, brostenene og de mange turister som fylder i bybilledet i ferieperioderne.
Juni måneds læsetema var Feer, og det gik faktisk rigtig godt. Ikke mindst fordi en del af de anmeldereksemplarer jeg fik læst i løbet af måneden viste sig at passe ind i temaet, og det gjorde det jo nemt.
Og nu til de bøger jeg fik læst i juni. Nogle af bøgerne går igen flere steder, så der vil være gentagelser undervejs.
Vi starter med anmeldereksemplarerne.

I juni måned fik jeg læst 8 anmeldereksemplarer.
Bøgerne var:

Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel: Skæbnemageren
Anmeldereksemplar fra Høst & Søn. Anmeldt på bookeater.dk.

Jacob Oliver Krarup: Afsløring af Kobranetværket (Oprøret 2)
Anmeldereksemplar fra forfatteren og Calibat. 

Erika Johansen: Invasionen af Tearling (Dronningen af Tearling 2)
Anmeldereksemplar fra People´s Press. 

Jacob Kokkedal: Ørkenrose (Den trofaste bror 2)
Anmeldereksemplar fra Ulven og Uglen. 

C.J. Redwine: Ønskemageren (Ravenspire 2)
Anmeldereksemplar fra Turbine Forlaget. 

Brandon Sanderson: En konges vej, Del 1 (Stormlysfortællingerne 1)
Anmeldereksemplar fra Ulven og Uglen.

Julie Kagawa: Jernkongen (Iron Fey sagaen 1)
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic.

Julie Kagawa: Jerndatteren (Iron Fey sagaen 2)
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. Anmeldelse på vej. 

Månedens tema var Feer, og det viste sig at være et rigtig godt tema, hvor ikke mindre end 3 af anmeldereksemplarerne passede ind. Derudover fik jeg læst en enkelt bog fra mine egne hylder, så jeg i alt fik læst 4 bøger til temaet. Det skal lige siges, at jeg fortolkede temaet bredt, så det var både traditionelle feer og de mere farlige Fey/Fay bøgerne handlede om.
Bøgerne var:

C.J. Redwine: Ønskemageren (Ravenspire 2)
Anmeldereksemplar fra Turbine Forlaget. 


Julie Kagawa: Jernkongen (Iron Fey sagaen 1)
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic.

Julie Kagawa: Jerndatteren (Iron Fey sagaen 2)
Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. Anmeldelse på vej. 


Jeg fik læst hele 2 læsekredsbøger i juni, begge til fantasylæsekredsen. Dels blev jeg, endelig, færdig med maj måneds bog, og så fik jeg læst juni-bogen, til tiden denne gang. 

Bøgerne var:

Erika Johansen: Dronningen af Tearling (Dronningen af Tearling 1)

Mette Finderup: Smertensbarn (Den Grønne Ø 1)
Bogen var lånt på biblioteket.

Som jeg skrev i min sidste Book Haul har jeg indført et delvist bogkøbsstop, indtil jeg har fået læst 10 af de bøger jeg har stående på engelsk. Og det gav mig motivationen til at få læst nogle af dem i juni. Hele 4 styks, faktisk.
Bøgerne var:

Sherrilyn Kenyon: One Silent Night (Dark-Hunter 16)

Jill Paton Walsh:
A Persumption of Death (Lord Peter Winsey/Harriet Vane 2)
The Attenbury Emeralds (Lord Peter Winsey/Harriet Vane 3)
The Late Scholar (Lord Peter Winsey/Harriet Vane 4)

Udover de mange bøger fik jeg også læst en del tegneserier og graphic novels i løbet af juni. Nogle af dem var nye, men jeg lånte også de første 6 bind i en serie som stort set alle på booktube roser til skyerne på biblioteket, og jeg kan kun give dem ret i at serien er fantastisk. Det blev til 9 tegneserier og graphic novels, og jeg nød hver og en.
De var:

Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel: Skæbnemageren
Anmeldereksemplar fra Høst & Søn. Anmeldt på bookeater.dk.

Jim Borgman og Jerry Scott: Zits - De første år. Søndagssider 1997-1999

Roger Leloup: De udødeliges tempel (Yoko Tsuno 28)

Brian K. Vaughan og Fiona Staples:
Saga Vol. 1
Saga Vol. 2
Saga Vol. 3
Saga Vol. 4
Saga Vol. 5
Saga Vol. 6

Alt i alt var juni en forrygende læsemåned, og jeg er overrasket over hvor meget jeg fik læst, når man tager travlhed og andre projekter i betragtning. Jeg fik læst 14 bøger, hvoraf 7 var anmeldereksemplarer og 4 passede ind i månedens læsetema, og 9 tegneserier/graphic novels, heraf et enkelt anmeldereksemplar. Jeg håber, jeg kan holde dampen oppe i juli, hvor jeg har ferie og burde have både tid og overskud til at læse. Teamet for juli er Blandede genrer, så der er frit valg på alle hylder, og plads til at lade sig inspirere af bogreolerne. Selvom jeg satser på at få læst en del, kan der dog godt blive lidt stille på bloggen, da jeg i sommerferien typisk læser alt muligt andet end fantasy, og da jeg kun anmelder fantasy, science fiction og en sjælden gyser på bloggen, vil bloggen ikke nødvendigvis afspejle hvor meget jeg får læst i sommerferien. Alle bøger bliver dog nævnt i juli måneds læsestatus, ligesom jeg markerer dem som læst på Goodreads, så I kan altid følge min læsning på den måde.

Hvad har I af læseplaner for sommeren? Og hvordan har jeres læsemåned været?


2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg har læst lidt færre bøger i denne måned, hvilket især skyldes, at jeg har været uheldig med lydbøgerne (og derfor droppet en del undervejs). Jeg skal i gang med sci-fi tema, der gælder de næste tre måneder, så det glæder jeg mig rigtig meget til :-)


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Ja, sådan går det op og ned. Det lyder rigtig spændende med et sci-fi tema. Jeg havde tema om science fiction og dystopi i februar, og det gik rigtig godt.