søndag den 24. juli 2016

Kings Rising

Kings Rising er 3. og sidste bind i C.S. Pacats fantasytrilogi Captive Prince.

Laurent har frigivet Damen, og sammen har de lagt en plan for at slå Regenten.
Det går dog galt fra starten. Damens identitet bliver røbet, og det viser sig at Laurent hele tiden har vidst hvem han var.
Samtidig er Regenten taget til Akielos hvor han har slået sig sammen med Damens bror. De to har længe lagt planer sammen, planer som betød Damens fars død, og som berøvede både Laurent og Damen deres f'ødselsret.
Damen og Laurent må slå deres styrker sammen, på trods af deres følelser, hvis de skal gøre sig noget håb om at indtage deres retmæssige pladser som konger af henholdsvis Akielos og Vere.
Men Damen har svært ved at glemme sine følelser for Laurent, og snart må han tage et valg om hvad der er vigtigst: Laurent eller Akielos.

Sidste bind af trilogien skuffer bestemt ikke. Handlingen er fuld af hæsblæsende action, indviklede intriger, forræderi, mord, blodige slag, sex, magt og kærlighed. De mange intriger kræver at læseren holder tungen lige i munden, mens de mange plottwists gør bogen fuldstændig umulig at forudsige.
Sproget er endnu en gang letlæst, flydende og tempofyldt, med gode beskrivelser, livagtige actionscener og erotiske sexscener.
Personerne er utroligt levende og nuancerede. I dette bind lider Damen en del af Stockholm-syndrom, da han har svært ved at komme ud af slavementaliteten, og hans voksende følelser for Laurent gør det ikke nemmere. Samtidig væmmes han mere og mere over slaveriet i såvel Vere som i Akielos, hvilket gør ham mere realistisk som person, i og med at han har prøvet at være slave på egen krop. Både Laurent og Damen har udviklet sig en del gennem serien, og de træder begge for alvor i karakter som kommende konger og ledere i løbet af historien. Laurent åbner sig langsomt op over for Damen, mens Damen lærer både sig selv og Laurent at kende. Også bipersonerne er menneskelige og nuancerede, med egne motiver og flere ansigter.
Slutningen måtte gerne have været lidt længere for min skyld, men var absolut ikke dårlig. Jeg var rigtig godt underholdt hele vejen igennem, selvom jeg var lidt ambivalent i forhold til Damen i første bind. De to sidste bind rettede dog op på det, og jeg fløj igennem dem begge to i løbet af en dag.
På trods af at Captive Prince er en fantasyserie uden magi er den bestemt værd at læse. Man skal dog som læser være opmærksom på at der er masser af sex og brug af sex som magtmiddel i serien, og derudover er det noget så sjældent som en fantasyserie med en homoseksuel kærlighedshistorie, hvilket fungerer rigtig godt.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: