lørdag den 2. juli 2016

Book Haul # 3 2016


Jeg har fået sommerferie, og det er derfor blevet tid til endnu en Book Haul. Og jeg advarer med det samme om at det er en stor én af slagsen der venter denne gang. Det skyldes flere ting.
For det første har jeg modtaget en del anmeldereksemplarer i løbet af maj og juni.
For det andet har jeg vundet en konkurrence ved Pipalukbooks.
For det tredje kom der en del nye bøger jeg havde ventet på.
For det fjerde, så havde både Bookdepository og Saxo sommerudsalg.
For det femte, så har jeg set rigtig meget Booktube i de sidste to måneder.
Og for det sjette - og det bærer nok desværre hovedparten af skylden - så har jeg et problem: Jeg kan bare ikke lade være med at købe bøger, og slet ikke når de er billige. Prøv bare at se den stak jeg har skrabet sammen på knap to måneder.
Og hvilke bøger er så flyttet ind på mine i forvejen bugnende reoler?
Læs med og find ud af det.


Vi starter med anmeldereksemplarerne. En hel del bøger udkom i løbet af maj og juni, og jeg var så heldig at få tilsendt hele 8 anmeldereksemplarer af bøger jeg havde glæder mig til at læse fra forskellige forlag. Ovenikøbet var de allesammen gode, og flere af dem var decideret fantastiske.
Bøgerne er:

Isa Lemvigh Clausen: Tara og Stormøerne. Forlaget mellemgaard.
Anne Sofie Hammer: Mig og Dylan Walker - eller historien om hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår. Forlaget Høst & Søn, Anmeldt på bookeater.dk.
Julie Kagawa: Dragerne (Sagaen om Talon 1). Forlaget HarperCollins Nordic.
Siri Pettersen: Odinsbarn (Ravnevinger 1). Forlaget Høst & Søn.
Pittacus Lore: Den fortabte Fem (Arven fra Lorien 4). Forlaget Tellerup. Til anmeldelse på bookeater.dk.
Lene Kaaberbøl: Sølvhesten (Katriona 1). Forlaget Alvilda.
Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken 1. Forlaget Carlsen.
Pierce Brown: Gylden søn (Red Rising 2). Forlaget Gyldendal.


I starten af maj havde jeg en halv times tid i Esbjerg mens jeg ventede på at skulle i teatret, og hvad var derfor mere nærliggende end at besøge den lokale bogbyttebutik Bogormen? Jeg kunne i hvert fald ikke komme på noget, og besøget endte med at jeg købte 3 engelske fantasybøger med hjem, hvoraf 2 er første bind i serier som jeg har tænkt på at læse i et stykke tid, og 1 er første bind i en serie som jeg har læst før.
Bøgerne er:

Gene Wolfe: Shadow and Claw (The Book of the New Sun 1)
Janny Wurts: The Curse of the Mistwraiths (The Wars of Light and Shadow 1)
Chris Bunch: Storm of Wings (Dragonmaster 1)


I maj fandt jeg ud af at en serie jeg længe havde ønsket at læse, men som jeg kun havde kunnet finde til Kindle, var kommet i paperback på Amazon. Jeg skyndte mig derfor straks at bestille den, og glæder mig til at læse de 2 første bind. Bind 3 skulle være på vej, men hvornår det kommer i trykt format er svært at sige.
Bøgerne er skrevet af Rachel Aaron og er:

Nice Dragons Finish Last (Heartstrikers 1)
One Good Dragon Deserves Another (Heartstrikers 2)


I juni måned købte jeg 2 bøger i Bog & Idé. Begge var nyudgivelser, og begge var billige. Og nu siger I sikkert: "Kirsten, den der til højre er da ikke en nyudgivelse." Og I har ret i at den har fandtes på dansk i nogle år. Men når jeg alligevel tager den med som en nyudgivelse er det fordi den netop er kommet i en ny paperbackudgave til 49,95, og det kunne jeg ikke stå for. Jeg har længe haft lyst til at læse den, og nu skal det altså være. Begge bøger kommer i øvrigt med på sommerferie.
Bøgerne er:

Sara Blædel: Bedemandens datter
Carlos Ruiz Zafón: Vindens skygge


Og nu kommer vi så til den del af Book Haulen hvor det hele kørte af sporet. Og det starter med noget jeg ikke har gjort før, Jeg har købt et nyt eksemplar af en bog jeg havde i forvejen, men med en anden forside, så den nu matcher resten af serien både i forside og højde. Jeg er ellers ikke gået så meget op i at mine bøger matcher hinanden, men lige her ville jeg gerne have at serien så ens ud. Det betyder også, at jeg har et ulæst og næsten nyt eksemplar af en bog som jeg vil forære væk på et eller andet tidspunkt. Jeg tænker Giveaway - for eksempel når bloggen når 100 likes på Facebook, eller til december hvor læsetemaet passer til bogen.
Bogen er:

Rick Riordan: The Blood of Olympus (Heroes of Olympus 5)


I maj fik jeg en rabatkode til Bookdepository som sagde de savnede mig. Jeg savnede også dem, og da jeg kunne spare 10 % på bøger jeg købte hos dem før en bestemt dato, kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej. Jeg forsøgte dog at være økonomisk og kiggede i deres Bargain Shop hvor jeg fandt to bøger, og så bestemte jeg mig for, efter masser af gode anmeldelser ved andre bloggere og Booktubere, at købe første bind i en serie som har fået masser af ros, og som jeg ønsket at læse i et stykke tid. Jeg havde godt nok ikke opdaget at den ene bog var bind 6 i en serie, men den har et citat på forsiden med en anmeldelse af Jim Butcher, så med i kurven kom den.
Bøgerne er:

Benedict Jacka: Veiled (Alex Verus 6)
Chris Wooding: The Haunting of Alaizabel Cray
Maggie Stiefvater: The Raven Boys (The Raven Cycle 1)


Kort efter jeg havde bestilt bøgerne begyndte jeg at ærgre mig over at jeg ikke bestilte resten af The Raven Cycle med det samme. Så da der var to nyudgivelser på vej som jeg alligevel ikke kunne vente med at få fingrene i, gik jeg ind på Saxo og købte både nyudgivelserne og resten af The Raven Cycle.
Bøgerne er:

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves (The Raven Cycle 2)
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle 3)
Maggie Stiefvater: The Raven King (The Raven Cycle 4)
John Flanagan: Turneringen i Gorlan (Skyggens Lærling: De første år 1)
James Dashner: Udbruddet (Maze Runner 4)


Og så kom sommertilbuddene.
I maj havde Bookdepository Deal Week, og havde supertilbud på en del helt nye bøger. Også på andet bind i en serie som jeg havde set en del på Booktube, og som i øvrigt lød som om den kunne være lige noget for mig. Da jeg ikke havde første bind var jeg selvfølgelig også nødt til at købe det, så jeg kunne få læst serien.
Bøgerne er skrevet af Taran Matharu og er:

The Novice (Summoner 1)
The Inquisition (Summoner 2)


I juni var det så Saxos tur til at have sommertilbud, og inspireret af Booktube købte jeg hele 8 bøger, fordelt på 3 serier. Jeg er meget spændt på at læse dem, og er allerede gået i gang med den ene serie.
Bøgerne er:

C. S. Pacat: Captive Prince (Captive Prince 1)
C. S. Pacat: Prince´s Gambit (Captive Prince 2)
C. S. Pacat: Kings Rinsing (Captive Prince 3)
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic (A Darker Shade of Magic 1)
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows (A Darker Shade of Magic 2)
Brandon Sanderson: Mistborn (The Mistborn Trilogi 1)
Brandon Sanderson: The Well of Ascension (The Mistborn Trilogi 2)
Brandon Sanderson: The Hero of Ages (The Mistborn Trilogi 3)


Sidst, men bestemt ikke mindst, var jeg så heldig at vinde en konkurrence på Pipalukbooks blog, 3 dejlige ungdomsbøger blev det til, og bøgerne passer perfekt til at læse en sommerdag, hvad enten det bliver udenfor i solskin eller indenfor i regnvejr.
Bøgerne er:

Pernille Eybye: Sol, sommer og scorereplikker
Pernille Eybye: Mission: Drømmeprins
Line Lybecker: Mere end veninder

Hvad skete der lige? Jeg synes sidste Book Haul var blevet stor på kort tid, men det er intet imod hvor stor denne Book Haul voksede sig i perioden 6.maj til 2. juni. Hele 37 bøger blev det til, og langt størstedelen har jeg endda selv købt. Men nu må det også være slut! Jeg lover hermed at lade være med at købe bøger i de næste måneder, og - Yeah, right, tror jeg selv lige jeg kan holde det? Jeg tør dog godt love at jeg ikke køber lige så mange bøger på knap to måneder som jeg har gjort det denne gang. Det kan økonomien nemlig slet ikke holde til.
Hvilke nye bøger er flyttet ind på jeres reoler i løbet af maj-juni? Og er I også faldet for sommertilbud?

4 kommentarer:

Karina sagde ...

Sikke sikke mange fine og spændende bøger du har fået hjem til din postkasse:-)
Nogle af dem har jeg også købt, og glæder mig til at læse dem i løbet af sommeren. Særligt glæder jeg mig til at læse "Vindens skygge" :-)
Ønsker dig en skøn sommer med massere af spændende sommerlæsning :-)

Kirsten Bloch sagde ...

Jeg glæder mig også til at komme i gang med dem, og især Vindens skygge som jeg har fået anbefalet af flere. Pudsigt nok også af én jeg forærede bogen til.
Rigtig god sommer, og håber du også nyder sommerlæsningen.

Anonym sagde ...

Hold da op en kæmpe bunke godter!! Du skal glæde dig så meget til Stiefvaters serie The Raven Cycle :-)

Kirsten Bloch sagde ...

Det gør jeg også. Jeg har kun hørt og læst gode anmeldelser af serien, så forhåbentlig kan den leve op til mine tårnhøje forventninger.