lørdag den 30. juli 2016

Book Haul #4 2016


Jeg kan lige så godt sige det som det er: Jeg har en rygrad som en regnorm når det drejer sig om at lade være med at købe nye bøger. Så på trods af at mine reoler skriger under vægten har jeg købt stort ind i min sommerferie. Faktisk så stort, at jeg har været nødsaget til at købe endnu en reol. Et projekt, som viste sig ikke at være helt så ligetil som jeg havde troet, grundet en kombination af manglende mulighed for netbetaling, Postnords uvilje mod at aflevere den ved døren, manglende bil, og manglende stor vogn ved taxaselskabet. Heldigvis lykkedes det at få den fragtet hjem takket være en god kollegas hjælp, og samlet blev den også. Det mest uhyggelige: Den er allerede fuld!
Og hvilke bøger har jeg så fyldt den med? Læs med og find ud af det.
PS. Billederne er taget før diverse løse bogstakke flyttede ind i reolen.


Vi starter som altid med anmeldereksemplarerne.
I juli måned har jeg modtaget 2 anmeldereksemplarer som jeg glæder mig til at kaste mig over.

Mads Schack-Lindhardt: Tir-Nâzrals Arving (Stjernekrønikerne 1). Forlaget mellemgaard.

Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl: Grænselandet (Mørkets søn 2). Forlaget Ulven og Uglen. Til anmeldelse på bookeater.dk.


I forbindelse med sommerlæselegen #ViLæserSommerbøger som Michelle fra The Small Wonders of Life har sat gang i, har Line fra bloggen Forestilling om Paradis sendt mig følgende bog, som jeg godt nok har læst for flere år siden, men som jeg glæder mig til at genlæse og fortælle jer om.
Bogen er:

Lene Kaaberbøl: Skyggeporten


Jeg har igennem flere år ønsket at kigge indenfor i Århus English Bookstore, som er en butik der sælger brugte engelske bøger og "stuff", som ejeren selv kalder det. Desværre har butikken altid haft lukket når jeg har været i Århus, men i år skulle det være, så jeg mellemlandede på vej på ferie i starten af juli, og besøgte en butik ejet af en virkelig bookhoarder. Der var bøger overalt, og kun en ganske smal passage mellem de tårnhøje bogstakke som man kunne bevæge sig ad. Jeg ville ønske jeg havde tænkt på at tage et par billeder af butikken, men I må tænke jer til det, hvis I ikke selv har været derinde.
Indehaveren var enormt hjælpsom, og jeg kom derfra med 8 bøger, alle i fantasygenren. Kort efter faldt jeg over et par bøger mere på butikkens facebookside, og bad om at få dem sendt. Men da fragten er temmelig dyr, foreslog ejeren at jeg fyldte kassen helt op - og det kunne jeg jo ikke lade være med. Så endnu 9 bøger flyttede hjem til mig, og jeg glæder mig til at læse dem allesammen.
Bøgerne er:

Joan D. Vinge: The Snow Queen
Katherine Langrish: Trollfell (Trollfell 1)
Carol Berg: Transformation (Rai Kirah 1)
Carol Berg: Restoration (Rai Kirah 3)
L. Frank Baum: The Scarecrow of Oz (Oz 9)
L. Frank Baum: The Tin Woodman of Oz (Oz 12)
Robert Jordan: The Eye of the World (The Wheel of Time 1)
Robert Jordan: The Great Hunt (The Wheel of Time 2)
Robert Jordan: The Dragon Reborn (The Wheel of Time 3)
Robert Jordan: The Shadow Rising (The Wheel of Time 4)
Robert Jordan: The Fires of Heaven (The Wheel of Time 5)
Tad Williams: The Dragonbone Chair (Memory, Sorrow and Thorn 1)
Tad Williams: Stone of Farewell (Memory, Sorrow and Thorn 2)
Tad Williams: To Green Angel Tower: Siege (Memory, Sorrow and Thorn 3)
Tad Williams: To Green Angel Tower: Storm (Memory, Sorrow and Thorn 4)
The Mammoth Book of Comic Fantasy
The Mammoth Book of Seriously Comic Fantasy


Bookdepository fik i juli måned nye bøger i deres bargain shop, og 1 af dem kunne jeg bare ikke stå for, da jeg er helt vild med serien og universet novellerne hører til.
Bogen er:

Patricia Briggs: Shifting Shadows (Stories from the world of Mercy Thompson)


Og så gik det for alvor galt. Inspireret af diverse booktubers og bogbloggere, og med ønsket om at gøre nogle af mine serier komplette, gik jeg i slutningen af juli amok på Saxo.com. Hele 13 bøger købte jeg - og med skam at melde er der flere på vej. Men mere om dem senere.
Første portion er:

Terry Pratchett & Stephen Baxter: The Long Earth (The Long Earth 1)
Terry Pratchett & Stephen Baxter: The Long War (The Long Earth 2)
Terry Pratchett & Stephen Baxter: The Long Mars (The Long Earth 3)
Terry Pratchett & Stephen Baxter: The Long Utopia (The Long Earth 4)
William Goldman: The Princess Bride
Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows: My Lady Jane
Sara Raasch: Snow Like Ashes (Snow Like Ashes 1)
Sophie Jordan: Hidden (Firelight 3)
Naomi Novik: League of Dragons (Temeraire 9)
Morgan Rhodes: Falling Kingdoms (Falling Kingdoms 1)
Morgan Rhodes: Rebel Spring (Falling Kingdoms 2)
Morgan Rhodes: Gathering Darkness (Faloing Kingdoms 3)
Catherynne M. Valente: The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making (Fairyland 1)

Selvom sommerferien for mig er lig med bøger og læsetid, så må jeg indrømme jeg synes det har taget overhånd i år. Jeg må seriøst lære at beherske mig med hensyn til bogindkøb, for nu er der definitivt ikke plads til flere reoler i mit hjem.
I perioden 3. juli til 30. juli er det blevet til hele 34 bøger, og som sagt er der flere på vej. Til mit forsvar skal det siges, at alle bøgerne var billige - men alligevel.
Regnormen må vist begynde til styrketræning.
Hvilke bøger har I ikke kunnet stå for i juli?

2 kommentarer:

Christina sagde ...

Jeg skulle til at skrive ingen :-)
- men ups, det passer jo ikke, for Livets bog udkom endelig på dansk, og Turneringen i Gorlan udkom, og jeg fandt Gnomernes flugt i brugt version.

Til gengæld gik det galt for mig da jeg i juni fandt ud af at Anne Mccaffrey's Ildøglernes sang kun er en del af en større bogserie som ikke blev udgivet på dansk - og i den forbindelse snublede jeg over den engelske bogshop awsome books - og når der nu er engangsporto så skal det jo udnyttes - helt uagtet at jeg havde flere bøger undervejs fra Amazon, nogle Julia Golding og en enkelt Kim Harrison eller 2.....

Nu sidder jeg her så igen - jeg fandt ud af at Shannaras Sværd af Terry Brooks kun er en del af en større serie - selvom den var den eneste der kom på dansk...så jeg skal på den igen på et tidspunkt :-) mine reoler er 3-dobbelt fyldt, bøgerne står i to rækker, en foran og en bagved - og alle rækker har stabler på toppen....

Kirsten Bloch sagde ...

Ja, det kan hurtigt løbe løbsk:)

Så vidt jeg ved er Pern-serien (McCaffreys) vist temmelig lang på originalsproget, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Og det samme er Brooks´ Shannara-serie vist.

Jeg bliver vist også nødt til at indføre dobbeltlag i reolerne inden så længe...

Hvad er adressen på den bogshop du faldt over? Jeg synes ikke jeg har hørt om den.