lørdag den 26. marts 2016

Revolution

Revolution er 3. og sidste bind af fantasytrilogien Dæmondræberen af Louise Haiberg.

Da Tia opdager at Dominic er sjælen af den mand hun elskede og faldt for, og dermed dømte til Helvede, får hun det frygteligt. Og da hun opdager at både Dominic og Michael vidste det bliver hun rasende. Hun tager et par dage til at tænke sig om, men bestemmer sig for at blive hos Dominic og gøre bod for det hendes kærlighed kostede ham. Dominic elsker hende dog for højt til at lade hende opgive drømmen om at vende tilbage til Himlen, og beslutter sig for at ende deres forhold - og det på en måde som vil få Tia til at hade ham.
Det lykkes over al forventning. Men før Dominic forlader byen for altid lykkes det en gruppe dæmoner at lokke ham i en fælde og sende ham til det sted han har gjort alt for at undslippe - Helvede. Og her venter Lucifer på ham. Dominics oprør har givet en del dæmoner i Helvede håb om at undslippe, og Lucifers plan er at knække deres håb ved at torturere Dominic til igen at blive den dæmon som i sin tid var en af hans øverste generaler.
På jorden opdager Tia at en anden dæmon har besat Dominics krop, og sammen med de faldne engle, Michael, blandingsbørnene og dæmonen Eddie lægger hun en desperat plan for at redde Dominic. Sammen med de faldne engle og Eddie tager Tia til Helvede hvor gruppen får uventet hjælp af en gruppe dæmoner med oprørsplaner. Men vil det lykkes Tia at redde Dominic før Dominic forvandler sig til den dæmon han var en gang? Og kan gruppen undgå Lucifer og vende helskindede tilbage til jorden?

Sikke en afslutning. Højt tempo, nervepirrende spænding og bloddryppende action fylder bogen fra start til slut, og handlingen er endnu en gang godt skruet sammen med et godt plot og uventede drejninger undervejs. Udover spænding og action er bogen fuld af kærlighed, venskab, familie, oprør, og kampen mellem godt og ondt. Hele tiden er vægten lagt på personernes frie vilje og de valg de tager - eller ikke tager. Personerne vælger at være onde eller gode, de vælger at gøre oprør eller lade stå til, og de vælger at forelske sig - og kæmpe for deres kærlighed på trods af de odds der er imod dem. Og det er ganske inspirerende at selv en dæmon kan vælge kærligheden. Endnu en gang er Dominic i centrum. En rapkæftet, sarkastisk dæmon med et hjerte af guld og en utrolig stædighed og vilje til selv at bestemme over sit liv, og en person som er blevet en af mine absolutte yndlingspersoner. Tia får endnu flere lag her i sidste bind hvor både hendes kærlighed og hendes temperament slår gnister. Kemien mellem hende og Dominic er rigtig god, og man er som læser aldrig i tvivl om at de to passer sammen. Heller ikke selvom de selv har lidt svært ved at se det. Ben begynder her i sidste bind endelig at blive voksen, og det gør også at jeg bedre kan lide ham, og faktisk begynder at synes han er en ok fyr - eller kan blive det hvis han vokser lidt mere. Også de faldne engle, blandingsbørnene og englene får mere kød på. Og så får nogle af dæmonerne lov til at fortælle noget af historien, hvilket gør at læseren får et mere nuanceret billede af dæmonerne som nogle der også aktivt vælger om de vil være gode eller onde, og som drømmer om at være frie. Nogle af dem, i hvert fald.
Sproget er endnu en gang flydende, letlæst og nuanceret. Talesproget er rigtig godt, og beskrivelserne af Helvede er fabelagtige, og vil nok give mig mareridt i et stykke tid. Bogen fortælles med både humor og en sarkastisk tone som jeg holder meget af. Bogen er umulig at slippe, og jeg sad flere gange helt ude på kanten af stolen under læsningen.
Jeg kommer til savne Dominic, og ville ønske at serien var endnu længere. Jeg er nemlig absolut ikke færdig med historien og universet, og er sikker på at serien vil blive en af dem jeg læser igen og igen. Bogen og serien kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: