lørdag den 10. oktober 2015

The Sword of Summer

The Sword of Summer er 1. bind af fantasyserien Magnus Chase and the Gods of Asgard, skrevet af Rick Riordan.

Siden hans mor blev dræbt i en brand af to ulve med lysende øjne har Magnus Chase levet som hjemløs i Boston. Selv om hans onkel Randolph bor i byen har han aldrig opsøgt ham, da hans mor, før hun døde, altid advarede ham imod onklen. Den dag han fylder 16 hører han fra en anden hjemløs, Blitz, at der er nogen der leder efter ham. Det viser sig at være hans anden onkel og hans kusine Annabeth. For at finde ud af hvorfor de leder efter ham bestemmer han sig til at bryde ind i onkel Randolphs hus. Før han finder et svar opdager onklen ham, og fortæller hvorfor familien pludselig leder efter ham, Magnus´ liv er nemlig fare fordi det er hans fødselsdag. Og det hele hænger sammen med hvem hans far, som han aldrig har mødt, er. Faren er nemlig en nordisk gud, og farens fjender leder efter et sværd som han engang mistede, og som Magnus er den eneste der kan tilvejebringe igen.
Magnus finder også sværdet, men før han får en chance for at gøre andet dukker ildjætten Surt op. Magnus kæmper mod ham, og sårer ham også, men desværre dør Magnus af det. Og så bliver dagen for alvor mærkelig. Valkyrien Sam bringer nemlig Magnus til Valhalla hvor han får at vide, at han er søn af guden Frej, og er blevet en af Odins udødelige einherjer. Da han skal præsenteres for Valhallas andre einherjer går det endnu en gang galt. Nornerne dukker op og fremkommer med en profeti som fortæller, at Magnus slet ikke skulle være valgt - eller død. Valkyrien Sam får frataget sine kræfter, og Magnus må foretage et valg. Skal han lede efter Frejs sværd - Sommersværdet - som er det eneste der kan hugge Fenrisulvens lænke over, og som Surt vil bruge til at starte Ragnarok, eller skal han adlyde einherjernes ledere og blive i Valhalla. Magnus vælger selvfølgelig at finde sværdet og standse Surt, men først må han finde vej tilbage til Midgård. Heldigvis får han hjælp af to tidligere hjemløse, Blitz og Hearth, som viser sig at være en dværg og en alf som har fået til opgave at passe på ham. Og det viser sig også at han selv har særlige evner som han har arvet fra din far. Senere støder eks-valkyrien Sam også til, og de fire følger sværdets spor igennem flere af de ni verdener. Kan de standse Surt og Fenrisulven før Ragnarok starter, eller vil verden ende i ild?

Jeg er vild med Rick Riordans bøger. Da jeg hørte at han var i gang med at skrive en serie med de nordiske guder i centrum kunne jeg næsten ikke vente på første bind, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Riordan formår at skabe et helt nyt univers som ikke bare er en kopi af bøgerne om Percy Jackson. Heller ikke selvom Magnus´  kusine Annabeth spiller en stor rolle i netop Percy Jackson-universet. Riordan har virkelig sat sig ind i det nordiske gudeunivers, og fortæller de kendte historier med en god portion humor og respekt. Humoren er et varemærke for Riordan, og sammen med et spændende og anderledes plot, en handling der tonser derudaf og masser af action og magi er det blevet til en rigtig god fantasyfortælling som varmt kan anbefales. Fans af Riordans bøger vil ikke blive skuffede. Sproget er fantastisk, personerne virker levende og realistiske, med masser af lag, og plottet er godt skruet sammen. Jeg glæder mig allerede til næste bind, som efter planen skulle komme i efteråret 2016.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: