lørdag den 3. oktober 2015

Vilde bølger

Vilde bølger er 2. bind af Jennifer Donnellys fantasyserie Vandflammens saga.

Det lykkedes i sidste øjeblik de seks udvalgte havfruer at stikke af efter Traho og hans dødsryttere angreb flodheksenes base.
Nu er de spredt for alle vinde, og må forsøge at finde de magiske talismaner som kan stoppe det farlige monster som Traho forsøger at vække.
Serafina er svømmet til Atlantis´ ruiner hvor hun er sikker på hun kan finde spor som viser hvor talismanerne befinder sig. Ruinerne hjemsøges af kannibaler, og det er kun fordi Ling dukker op at Serafina slipper uskadt væk. Men besøget gav gevinst, og Serafina ved nu hvordan tre af talismanerne ser ud.
Efter et besøg i Venedig vender Serafina hjem for at lede efter flere spor i paladset bibliotek. Men hendes hjem er meget anderledes end da hun forlod det. Dødsrytterne har indtaget stedet, og befolkningen er blevet gjort til slaver - eller slået ihjel. Samtidig opdager hun noget, som knuser hendes hjerte.
Også Neela er taget hjem. Desværre tror hendes forældre ikke på hendes historie, og behandler hende i stedet som om hun var sindssyg. Hun må derfor forsøge at undslippe fra sine værelser for at finde en af talismanerne.
Men havene er bestemt ikke sikre, og Neela må opsøge en gammel bekendt for at få hjælp, for også Trahos havmænd leder efter talismanerne.

En rigtig spændende og anderledes fantasyfortælling om havfruer. Bogen er mindst lige så spændende som første bind, med masser af action og uventede drejninger, og sproget er godt og flydende. Personerne virker levende, og specielt Neela og Serafina lærer man rigtig godt at kende, da det er igennem dem bogen fortælles. Bogen er fyldt med magi, og det undersøiske univers er rigtig godt beskrevet og virker troværdigt. Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med intriger og politiske magtspil som bare gør bogen endnu mere spændende. Samtidig har bogen også et budskab som handler om hvordan menneskene driver rovdrift på havet og sætter den nødvendige balance på spil. Budskabet er pakket godt ind, og bogen virker derfor ikke overvældende moraliserende, men alligevel trænger budskabet igennem. Serien er absolut værd at læse. Jeg glæder mig allerede til næste bind. 

Se også forfatterens hjemmeside her

Ingen kommentarer: