lørdag den 24. oktober 2015

Year of the Griffin

Year of the Griffin er en selvstændig fortsættelse til fantasybogen Dark Lord of Derkholm, skrevet af
Diana Wynne Jones.

Troldmanden Derks yngste grifdatter Elda er startet på det magiske universitet for at lære at bruge sin magi. Hun bliver hurtigt venner med de andre i sin gruppe som alle er kommet til universitetet i dybeste hemmelighed, da deres familie eller andre ikke synes de skal lære magi.
Elda bliver betaget af den lærer som er mentor for hendes gruppe, men ellers er hverken hun eller de andre specielt begejstrede for deres lærere, som tilsyneladende ikke kan tænke selvstændige tanker, og mener magi kun kan følge ganske særlige regler. Vennerne bestemmer sig derfor for selv at studere magi som de synes den skal læres, og det giver pote.
Da universitetet kontakter de studerendes hjem for at bede om flere penge må vennerne stå sammen for at beskytte hinanden mod såvel deres familier, som snigmordere, eks-pirater og intrigante politikere. Kan de overleve deres første år?

Bogen er ikke helt ligeså god som Dark Lord of Derkholm, men byder alligevel på masser af spænding, magi og humor, samt et underholdende plot, og en handling som er skruet godt sammen. Bogen er ikke helt så original som første bind - det er jo en fortsættelse - og der er ikke helt så mange uventede drejninger, da man jo, hvis man har læst første bind, allerede kender præmisserne for fantasyverdenen, og den måde forfatteren vender fantasyklichéerne på hovedet. Kunne man lide Dark Lord of Derkholm vil man også kunne lide denne, og gensynet med fantasyverdenen skuffer bestemt ikke. Jeg anbefaler dog at man læser Dark Lord of Derkholm først for at få det fulde udbytte af bogen.

Se også hjemmesiden om forfatteren her.

Ingen kommentarer: