fredag den 2. juli 2021

Mid Year Book Freak Out Tag 2021

Vi er nu officielt halvvejs i 2021, og det er blevet tid til at gøre status over det første halvårs læsning. 
Og igen i år har jeg valgt at gøre det, ved at besvare Mid Year Book Freak Out Tagget. Det er et af de ældre book tags, som stadig bliver besvaret rundt omkring, og så vidt jeg ved, er det ikke længere muligt at finde det originale tag på BookTube. Jeg har tidligere besvaret tagget i 2018, 2019 og 2020, og nu er det så blevet tid til at kaste mig over det igen. Jeg har selv oversat spørgsmålene fra engelsk til dansk. 


1. Bedste bog du har læst indtil videre
Mørkehav (Dag 0 1) af Annemette Gravgaard Larsen tog mig i den grad med storm. Bogen var helt igennem fantastisk, og creepy på den fede måde. 

2. Bedste fortsættelse du har læst indtil videre
Det frosne teleskop (De Ualmindelige 3) af Jennifer Bell var en perfekt afslutning på en fantastisk trilogi, som i den grad tog mig med storm. 

3. Ny udgivelse du gerne vil læse, men ikke har fået læst endnu
Der er faktisk et par stykker. Wild Sign (Alpha and Omega 6) af Patricia Briggs udkom tilbage i marts, men jeg har stadig ikke fået den læst, på trods af, at den var en af årets mest ventede udgivelser for mig. Og af lidt nyere dato er der Den Usynlige Krig (Tavse Verdener 1) af Boris Hansen, Natskygge (Rosenholm-trilogien 3) af Gry Kappel Jensen og Arven fra fortiden (Awen 2) af Nathali og Bettina Liane. 

4. Mest ventede udgivelse for anden halvdel af året
Jeg må indrømme, at jeg ikke har helt styr på, hvad der udkommer senere på året, men Skyggespil af Julie Midtgård og En himmel bag stormen (An Ember in the Ashes 4) af Sabaa Tahir står i hvert fald højt på listen. 

5. Største skuffelse
Odis forbandelse (Hunulvens klan 3) af Maite Carranza var en skuffende og rodet slutning på en trilogi, der desværre gik ned ad bakke. Hovedpersonen var dum som en dør, og bogen blev startskuddet til en længere læsetørke. Det er sjældent, jeg slet ikke kan anbefale en bog, men det var tilfældet med den her, og jeg bliver stadig vred, når jeg tænker på den. 

6. Største overraskelse
Mørkehav (Dag 0 1) af Annemette Gravgaard Larsen. Dystopisk fantasy er altid meget hit or miss for mig, og jeg var virkelig overrasket over, hvor godt jeg syntes om den. 

7. Ny yndlingsforfatter (Debutforfatter eller ny for dig)
Jennifer Bell. Jeg fik endelig læst hendes middle grade-trilogi De Ualmindelige i år, og jeg faldt pladask for hendes skrivestil. 

8. Nyeste boglige crush
Jeg er vist vokset fra det med crushes. Heller ikke i år fik jeg nemlig et nyt bogligt crush. 

9. Nyeste yndlingskarakter
Birk fra Ulvefolk-serierne af Hanne Rump. Han er loyal, modig og intelligent, og udover at være en virkelig rar fyr, så er han også en rigtig god ven. 

10. Bog der fik dig til at græde
Hvor jeg hører til af K. L. Berger. Jeg læste den til et readathon, og måtte læse store dele af den gennem tårer. 

11. Bog der gjorde dig glad
The Enforcer Enigma (San Andreas Shifters 3) af G. L. Carriger. Forfatterens humor fungerer utroligt godt for mig, og hendes bøger sætter mig altid i godt humør. 

12. Bedste filmatisering du har set i år

Jeg har ikke set nogle filmatiseringer i år, så pas.

13. Bedste anmeldelse du har skrevet i år
Jeg synes ikke, der er nogen anmeldelser, der skiller sig ud i særlig grad, men jeg kunne godt lide mit statusindlæg over Ulæste fantasyserier (næsten) 5 år efter.

(Reklame - indeholder anmeldereksemplar)

14. Den smukkeste bog du har købt indtil videre (eller fået)
Jeg kan ikke nøjes med at vælge en, da det står lige mellem Mythopedia og Natskygge (Rosenholm-trilogien 3) af Gry Kappel Jensen. Begge bøger er utroligt smukke, på hver deres måde, og vil pynte på enhver reol. 

15. Hvilke bøger skal du have læst ved årets slutning
Der er mange. Jeg mangler stadig en hel del fra min A-Z TBR, som jeg gerne vil have læst i år. Og så mangler jeg at læse 68 bøger for at nå mit Goodreads-læsemål på 130. Forhåbentlig bliver andet halvår bedre for læseoverskuddet og -lysten, for første halvår har været en sej omgang, selvom der da heldigvis har været en del gode bøger imellem. 

Og det var alt for denne gang. Selvom det var lidt sværere i år, end det plejer at være, så syntes jeg stadig, det var sjovt at lave tagget, og har I fået lyst til også at kaste jer over det, er I selvfølgelig meget velkomne. 

Ingen kommentarer: