torsdag den 25. marts 2021

TFF Readathon #3


Så er der ikke længe, til årets TFF Readathon går i gang. 
TFF readathon er et readathon for alle, der elsker fantasy, og har man lyst, kan man deltage i de forskellige challenge-baserede lodtrækninger undervejs om fede præmier. Er man medlem af en af The Fantasy Fellowship-læsekredsene rundt om i landet, er der også mulighed for at deltage i ekstralodtrækninger læsekredsene imellem. 
Det er fjerde gang readathonet afholdes, da der sidste år blev afholdt en særlig udgave under den digitale Fantasyfestival i september, foruden det almindelige readathon i marts. Og da jeg er med til at planlægge readathonet, har jeg selvfølgelig tænkt mig at læse med, selvom jeg ikke deltager i lodtrækningerne. 
Readathonet starter mandag 29. marts klokken 00.01 og slutter søndag 4. april klokken 23.59, hvilket samlet giver næsten en uge til at læse i. Og da readathonet denne gang ligger samtidig med påsken, er der god tid til at kaste sig over bøgerne. 
Deltagelse i readathonet foregår primært via Instagram og Facebook-begivenheden, men medlemmer af de forskellige læsekredse har også mulighed for at deltage på anden vis, ved samlet at opgive deltagernes læsning. Læs mere om hvordan det foregår her
Man kan følge med under hashtaggene #thefantasyfellowship, #tffreadathon, #tffreadathon21 og #fantasyfestival, som også skal bruges, hvis man lægger billeder op på Instagram undervejs af de læste bøger og løste challenges. 

Reglerne for readathonet enkle:

- Al litteratur skal være fantasy
- Man må gerne mikse challenges
- Graphic novels / tegneserier tæller med
- Lydbøger tæller det antal sider som den fysiske bog tæller
- Deltager du i en challenge, skal bogen være startet og afsluttet inden for readathon-perioden.

Der er 9 forskellige challenges, man kan vælge at deltage i. De er:

1. Læs en serie
2. Læs en standalone
3. Læs en dansk fantasybog
4. Læs en bog med grønt på forsiden
5. Læs en bog med Elvere
6. Læs en urban Fantasy
7. Læs en bog med en voksen person i hovedrollen
8. Genlæs en af dine yndlingsbøger
9. Læs en bog der blev udgivet før du blev født

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

Jeg har sammensat en temmelig ambitiøs TBR, da der med påsken er et par ekstra hele læsedage denne gang. Min TBR ser sådan her ud:

Kathrine Skovgaard: Basismagi C. 319 sider. 
Challenges dækket: Læs en standalone, Læs en dansk fantasybog. 
Jeg købte bogen til Fantasyfestivalen i 2019, men har ikke fået læst den endnu. Og da den samtidig er en del af min A-Z TBR, kan jeg slå indtil flere fluer med et smæk. 

J.R.R. Tolkien: Hobbitten. 274 sider. 
Challenges dækket: Læs en standalone, Læs en bog med grønt på forsiden, Læs en bog med Elvere, Læs en bog med en voksen person i hovedrollen, Genlæs en af dine yndlingsbøger, Læs en bog der blev udgivet før du blev født.
Hobbitten er en af mine absolutte yndlingsbøger, og den bog, der vakte min kærlighed til fantasygenren. Det er efterhånden nogle år siden, jeg sidst læste den, så jeg tænker, det må være på tide med en genlæsning. Og da den første gang blev udgivet i 1937, dækker den, i modsætning til de nyere bøger på min TBR, også den sidste challenge. 

Hanne Rump: 
Hemmeligheden (Sif og Ulvefolket 1) 129 sider. 
Lærlingen (Sif og Ulvefolket 2). 141 sider. 
Heksekraft (Sif og Ulvefolket 3). 143 sider.
Formskifteren (Birk og Ulvefolket 1). 197 sider. 
Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Forlaget Krabat. 
Challenges dækket: Læs en serie, Læs en dansk fantasybog, Læs en bog med grønt på forsiden.
Selvom den sidste bog ikke gælder til serieudfordringen, og ikke alle bøgerne har grønt på forsiden, så er de alle af en dansk forfatter, og samtidig tænker jeg, det vil være rart også at have nogle lidt tyndere bøger med på min TBR.

Sidsel Sander Mittet:
Smagen af aske (Bjergtaget 2). 397 sider. 
Jordmassens dronning (Bjergtaget 3). 474 sider. 
Challenges dækket: Læs en dansk fantasybog, Læs en bog med Elvere, Læs en bog med en voksen person i hovedrollen.
Et af årets projekter er at få afsluttet flere serier, og da Sidsel Sander Mittet er en af mine yndlingsforfattere, stod den her trilogi højt på listen. At den passede med tre challenges rykkede den straks højere op, og jeg håber, at nå i mål med den i løbet af readathonet. 

Jim Butcher:
Peace Talks (The Dresden Files 16). 340 sider. 
Battle Ground (The Dresden Files 17). 418 sider. 
Challenges dækket: Læs en urban Fantasy, Læs en bog med en voksen person i hovedrollen. 
En af mine yndlingsserier er The Dresden Files, og sidste år udkom der hele to bind i serien. Jeg håber at få læst dem begge i løbet af readathonet, så jeg kan komme ajour med serien. 

Som I kan se, har jeg valgt at doble op på challenges, og valgt en blanding af tykke og tynde bøger, med en overvægt af danske bøger. I alt er min TBR på 2832 sider fordelt på 10 bøger. Selvom det lyder af meget, så burde jeg, med adskillige fridage forude, kunne nå igennem min TBR, hvis min indre tidsplan holder. Og skulle det modsatte ske, og jeg løber tør for læsestof, så har jeg heldigvis masser af bøger i reolen, som jeg kan supplere med. Jeg tvivler dog på, at det bliver aktuelt. 
Nu er der så bare tilbage at vente på, at det bliver mandag. Jeg er klar!

Kender I The Fantasy Fellowship? Og har I planer om at deltage i readathonet?

Ingen kommentarer: