mandag den 29. januar 2018

Beautiful Darkness

Beautiful Darkness er 2. bind af paranormal romance-serien Caster Chronicles, på dansk Beautiful Creatures, skrevet af Kami Garcia og Margaret Stohl.

Lena har stadig ikke valgt side mellem lys og mørke. Efter kampen mod Sarafine og Macons død er hun begyndt at trække sig ind i sig selv, og tilbringer mere og mere tid sammen med sin kusine Ridley og den mystiske John Breed. Ethan er bekymret for hende, og det hjælper ikke, at han stadig hjemsøges af syner, som nu handler om Macons fortid. Samtidig begynder han igen at høre en profetisk sang, og mens forholdet til Lena smuldrer, bliver han mere og mere sikker på, at Lenas valg nærmer sig. Et valg, som Lena nægter at tage, men måske ikke kan undgå.

Det er efterhånden flere år siden jeg læste første bind i serien. Selvom jeg rigtig godt kunne lide den, fik jeg, af mystiske årsager, aldrig læst videre. Så da jeg trak serien op af TBR-glasset som januars projekt, var jeg spændt på at komme i gang.
Det viste sig godt nok, at jeg havde glemt mere end jeg troede af handlingen fra første bog, så det tog mig lidt tid at komme ind i handlingen igen. Universet, derimod, følte jeg mig hjemme i efter første side. Jeg er vild med den søvnige sydstatsby som styres af sladder, kirken og de magtfulde kvinder fra DAR, og at der under overfladen befinder sig en anden og farligere verden fyldt med sort magi, dæmoner og hekse. Der er voodoo, sydstatsflag, og overdreven høflighed for alle pengene, blandet med rygter, tærter og stolthed, og jeg elskede det.
Sproget er letlæst og flydende, og fyldt med fantastiske beskrivelser, sydstatsdialekt- og stemning for alle pengene. Bogen er hurtigt læst, og jeg nød hver eneste side.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det svært at forudsige hvad der vil ske. Historien er fyldt med kærlighed, sorg, venskab, svære valg, magi, dæmoner, jalousi, identitet og spring i tiden, og bogen slutter med en cliffhanger, som gør, at jeg bare må have læst næste bind i serien med det samme. Biblioteker og bøger spiller en stor rolle i historien, og som bibliotekar er det noget jeg virkelig holder af.
Personerne er utroligt livagtige. De er mennesker på godt og ondt, med egne motiver og baggrunde, og bogen ligefrem myldrer af store personligheder i birollerne. Hovedpersonerne, Ethan og Lena, er på mange områder typiske teenagere, selvom de står overfor nogle valg og udfordringer som de fleste teenagere ikke gør, i jagten på at finde ud af hvem de egentlig er. Ethan er stadig præget af sorgen over sin mors død, og Lenas afstandtagen både forvirrer og sårer ham. Samtidig opdager han, at han og hans familie ikke er så almindelig som han troede, og den nye pige, Liv, bidrager endnu mere til hans indre forvirring. Lena drukner i sin sorg, og har svært ved at tilgive sig selv for Macons død. Hun forsøger desperat at finde en måde hun kan styre sine kræfter på, og samtidig undgå at vælge - på trods af at hun selv tror hun har valgt. Forholdet mellem de to er rigtig godt beskrevet, og selvom Lena ikke er helt så meget tilstede fysisk som i den første bog i serien, så er hun det i den grad mentalt. Bipersonerne er utroligt vellykkede, og det ligefrem myldrer med store personligheder her. jeg var især vild med Ethans tanter og hans barnepige/husholderske, voodooheksen Amma, som bare er indbegrebet af sydstaterne for mig.
Jeg var helt vild med bogen, og rigtig glad for at jeg endelig fik taget mig sammen til at læse videre i serien. Kan man lide bøger der oser af stemning, og hvor der lurer mystiske kræfter under overfladen, er det bare med at komme i gang. Jeg kan i hvert fald kun anbefale bogen og serien.

Ingen kommentarer: