tirsdag den 30. januar 2018

Beautiful Chaos

Beautiful Chaos er 3. bind af paranormal romance-serien Caster Chronicles, skrevet af Kami Garcia og Margaret Stohl.

Lena har truffet sit valg. Men ved at vælge både lys og mørke har hun splittet Caster-månen og den naturlige orden, og det har konsekvenser. Casternes evner virker ikke som de skal, og samtidig hjemsøges den dødelige verden af tørke, græshopper og andre plager. Ordenen må og skal genoprettes, hvis ikke jorden skal gå under, og det kræver et nyt valg. Men ingen ved hvem der skal foretage valget.
Og det er ikke det eneste problem: Link er blevet bidt af John Breed, og er i gang med at blive forvandlet til en incubus - eller noget der ligner. Ridley har mistet sine evner, og er mere ude af kontrol end nogensinde før. John Breed er forsvundet, og alle, inklusiv selveste Abraham Ravenwood, leder efter ham. Amma opfører sig mærkeligere end ellers. Og Ethan plages af skræmmende drømme og en skikkelse han næsten kan se.
Den 18. måne nærmer sig ubønhørligt...

Jeg er bare vild med den her serie.
Sproget er letlæst og flydende, og beskrivelserne er fantastiske og utroligt stemningsfulde.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med twists, som gør det svært at gætte hvad der skal ske. Og selvom jeg havde gættet det største twist, så gjorde det ikke spor, fordi bogens atmosfære og personerne er så fantastiske som de er. Historien er spændende, og fyldt med kærlighed, magi, familie, sorg, venskab, valg, dæmoner, sydstatscharme og masser af action, og bogen var både hurtigt læst og umulig at slippe. Og det på trods af, at den er over 500 sider. Men slutningen... Jeg er simpelthen nødt til at læse sidste bind i serien med det samme, for hvordan kan den ende sådan? Bogen er også smækfuld af litterære referencer og bogglæde, og for en bogelsker som mig er det dejligt, at læse en bog så fyldt med bøger.
Personerne er noget af det jeg holder mest af ved bogen. De er menneskelige, realistiske og så livagtige, at jeg næsten følte dem træde ud af bogen og ind i stuen mens jeg læste. Jeg er stadig rigtig glad for Ethan, og heldigvis havde Lena en mere fremtrædende rolle i dette bind. Ridley, Lenas kusine, var utroligt øretæveindbydende, men samtidig kunne jeg godt forstå hende. Hun har mistet en stor del af sin identitet, og har svært ved at finde ud af hvem hun er nu, og vende sig til pludselig at være en helt almindelig dødelig. Link var herlig, og stod for en del af de humoristiske indslag, men viste i glimt også en dybere og mere følsom side. Og så er jeg altså vild med Macon, Amma og Ethans tanter, som hver især, og på hver deres måde, står som indbegrebet på sydstaterne. Macon er den fødte gentleman, høflig og velopdragen, mens Amma har rødder hos slaverne og holder voodoo-traditionen i hævd. De er skiftevis med- og modspillere, men har en dyb respekt for hinanden. Ethans tanter, derimod, er pæne sydstatsfrøkener. De går i kirke, bor sammen som ældre pebermøer, sladrer og går højt op i deres omdømme. Men de står også sammen, og har viljer af stål.
Universet udvider sig endnu mere her i 3. bind, hvor det både bliver mørkere og farligere. Og så får bibliotekarerne en fremtrædende rolle, hvad der er endnu et plus.
Jeg kan kun anbefale den her serie, og glæder mig allerede til at kaste mig over sidste bind.

Ingen kommentarer: