søndag den 23. april 2017

A Conjuring of Light

A Conjuring of Light er 3. og sidste bind af V.E. Schwabs fantasytrilogi Shades of Magic.

Kell er blevet narret til White London, hvor han er blevet fanget af Osaron, magien fra Black London, som har taget bolig i Hollands krop. Kell afviser Osarons tilbud, på trods af de konsekvenser det vil få for både ham og Rhy, som deler hans livskraft. Det afskrækker dog ikke Osaron fra at drage til Red London, i et forsøg på at få endnu mere magt.
Mod alle odds lykkes det Lila at rejse til White London og befri Kell, hvilket samtidig beviser at også hun er Antari. Og mens det lykkes dem at redde Rhy da de kommer tilbage til Red London, så har de snart langt større problemer. For Onsari ønsker magt, og snart er det meste af byen enten blevet slaver af hans vilje eller brændt ud af den fremmede magi.
Hvis Onsari skal besejres må Kell og Lila stå sammen. Og de får brug for al deres magi, hvis de skal kunne slå den magiske skabning som Onsari er. Men ikke kun det: Hvis Red London skal reddes, må alle tre Antarier stå sammen, og det betyder at de får brug for Hollands hjælp. Hvis de altså kan stole på ham...

En perfekt afslutning på en fantastisk trilogi. Så enkelt kan det siges. Bogen holdt mig fanget fra start til slut, og siderne vendte næsten sig selv, mens timerne gik, og sult og andre nødvendigheder blev ignoreret.
Sproget var endnu en gang letlæst, flydende og utroligt smukt, med stærke og billedskabende beskrivelser og fantastiske stemninger. De forskellige Londoner smeltede sammen og adskilte sig, mens magien hvirvlede og snoede sig igennem univers efter univers, på en fuldstændig fantastisk måde.
Handlingen var godt skruet sammen, og fuld af twists undervejs som gjorde det umuligt at forudsige hvad der ville ske. Historien var fyldt med magi, action, kærlighed, venskab, magtbegær, intriger, eventyr, liv, død, tab og håb, vævet sammen på en måde som var både unik og vanvittigt spændende, og som gjorde bogen umulig at slippe.
Personerne var levende og menneskelige, og utroligt nuancerede. Kell er stadig min yndlingsperson, med hans blanding af loyalitet, pligt, en broderkærlighed som ikke ligner noget jeg før er stødt på i bøger, og et urokkeligt ønske om at gøre det rigtige og sone sine synder. Hans forhold til Red Londons kongepar er kompliceret: På den ene side er de de eneste forældre han nogensinde har kendt, og på den anden side føler han sig svigtet og misbrugt af dem. Alligevel elsker han dem, og forsøger at gøre dem stolte. Hans følelser for Lila er både en kilde til glæde og frustration, og overrasker ham gang på gang. Lila er stædig -  jeg tror ikke jeg har mødt en så stædig person før - og har en enorm frihedstrang. Hendes følelser for Kell både skræmmer og overrasker hende, og hendes kamp- og eventyrlyst er enorm. Jeg kunne ikke lade være med at holde af hende, selvom hun også til tider irriterede mig med hendes tro på at regler er til for at blive brudt - også når alle siger det ikke kan lade sig gøre. Rhy er stærk - måske den stærkeste person i bogen. Han har ingen magi, men er alligevel fast besluttet på at gøre hvad han kan for at redde sit folk. Hans kærlighed til sin familie og Alucard er altoverskyggende, men hans pligttro er endnu større. Han har svært ved at vænne sig til at være i live, og hans følelser omkring Kells genoplivning af ham er ambivalente. Han elsker Kell, men kan ikke lade være med at føle sig forkert. Holland er nok bogens mest tragiske person. Han har været slave stort set hele sit liv, og er blevet brugt så mange gange, at han ikke ved hvem han selv er. Alligevel ønsker han at gøre det rigtige, og ikke mindst at redde sin egen verden. Jeg kunne ikke lade være med at have ondt af ham, og samtidig beundre ham for hvor langt han vil gå for at slå det onde. Også bipersonerne var interessante, med egne motiver, historier og følelser. Man lærte dem hurtigt at kende, og følte med dem undervejs.
Bogen tog mig med storm, og jeg kan kun anbefale den og serien og i øvrigt på det varmeste. Serien er dybt original, smuk og magisk, og finalen er helt perfekt. Det er sjældent en serie afsluttes på en så fuldendt og overbevisende måde, så man som læser ikke føler der mangler noget, men denne gør. Læs den - du vil ikke blive skuffet.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: