lørdag den 29. april 2017

Readathon #2

Jeg deltager igen i år i Dewey´s 24 Hour Readathon. Det er anden gang jeg er med, og jeg har glædet mig længe. Det næste døgn står i læsningens tegn, og selvom jeg ikke læser samtlige 24 timer, da jeg har brug for at sove hvis jeg skal kunne fungere, så glæder jeg mig til at læse masser af sider, og, ikke mindst, følge med hos de andre deltagere på de sociale medier. For mit eget vedkommende vil jeg løbende opdatere dette blogindlæg med min læsning, samt være aktiv på Goodreads og Instagram.


Forberedelserne til aprils Readathon startede allerede da jeg tilmeldte mig, hvor jeg begyndte at overveje hvilke bøger jeg ville læse. Jeg begyndte dog først for alvor at sammensætte læsestakken i den sidste uge, og ligesom sidst har jeg samlet et udvalg af bøger i forskellige genrer, som ikke var alt for tykke.
Bøgerne er:

Cory Godbey: Jim Henson´s Labyrinth Tales. 47 sider.
Hvis I har fulgt med i mine Book Hauls ved I at jeg er vild med filmen Labyrinth. Så da jeg opdagede at der er skrevet adskillige bøger inspireret af og om filmen var jeg selvfølgelig nødt til at have fat i dem. En af dem var denne billedbog med små historier fortalt af de kendte figurer fra filmen. Jeg er sikker på at den vil være perfekt som afbræk mellem de andre tykkere bøger, eller ud på aftenen, når det begynder at blive mørkt.

John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child. Parts one and two. 343 sider.
Jeg var noget skeptisk da jeg hørte at der kom endnu en bog om Harry Potter og at det var et teaterdrama. Alligevel forudbestilte jeg den, men fik ikke lige læst den da den udkom, og så begyndte anmeldelserne at dukke op. Og de var meget blandede. Folk enten hadede eller elskede bogen, og jeg fik mindre og mindre lyst til at læse den. Men nu skal den altså læses, og jeg tænker at en bog i drama-form må være forholdsvis hurtigt læst, selvom den er på engelsk. Jeg regner med den skal læses når mørket er faldet på sammen med en stor kop te.

Arnaldur Indridason: Mørke strømme (Inspektør Erlendur 9) 278 sider.
Jeg læser sjældent krimier, og når jeg gør er det mest i sommerferien. Derfor har bogen også stået nogle år i reolen, men nu må det være på tide at få den læst. Jeg har derfor tænkt mig at starte Readathonen med at læse bogen så jeg kan få den krydset af listen over ulæste krimier i min reol.

Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger. 249 sider.
Jeg var så heldig at få bogen i en bookie bag til sidste års Bogbloggertræf i Aalborg, og lige siden har jeg glædet mig til at læse den. Bogen er blevet meget hypet på Booktube, og de danske anmeldelser jeg har læst af den har også været meget positive, så jeg glæder mig til at finde ud af om den er lige så god som jeg har hørt.

Stephenie Meyer: Bree Tanners korte liv efter døden. 175 sider.
Jeg havde, som så mange andre, en kort Twilight-fase. Derfor købte jeg også denne bog til et bogudsalg, men har aldrig fået den læst, mest fordi fasen gik over igen, og jeg derfor ikke har haft lyst til at læse den. Men nu skal det altså være. Og hvem ved, måske genopliver den kærligheden til den oprindelige serie.

Meredith Russo: Hvis jeg var din pige. 304 sider.
Også denne bog er blevet meget hyper på Booktube og hos de danske bloggere. Jeg var så heldig at vinde et signeret eksemplar af bogen, og tænkte straks at det måtte være en Readathon-bog, så jeg har tålmodigt ventet med at læse den indtil nu. Jeg glæder mig til at læse den og finde ud af om den er så god som det bliver sagt.

Neil Gaiman: How the Marquis Got His Coat Back. 58 sider.
Jeg er vild med forfatterens Neverwhere, så da jeg opdagede at der var udgivet en novelle i samme univers måtte jeg selvfølgelig have fat i den. Jeg har ovenikøbet den oprindelige bog i frisk erindring, da den var april måneds bog i fantasylæsekredsen, så hvad kunne være mere nærliggende end at læse novellen til dette Readathon når jeg trænger til et afbræk mellem de lidt tykkere bøger.

Ialt er læsestakken på 1454 sider, hvilket ikke er helt urealistisk for mig. Jeg kommer næppe til at løbe tør for læsestof, men ellers har jeg stadig masser af bøger at vælge mellem i reolerne.


13.51
Så er det næsten tid.
Bollerne til morgenmaden er bagt, lejligheden er gjort ren, bøgerne fundet frem, snacks er klar, teen er brygget, og jeg har fået taget billeder til blogbrug mens der stadig var lys til det.
Jeg har tjekket at alle bøgerne fra læsestakken ligger på Goodreads, og skrevet dette blogindlæg, som jeg løbende opdaterer i løbet af det næste døgn.
På Dewey´s 24 Hour Readathons hjemmeside er der en Opening Survey som jeg har udfyldt, og som I også får her:

1) What fine part of the world are you reading from today? Ribe, Denmark.
2) Which book in your stack are you most looking forward to? Simon vs. the Homo Sapiens Agenda by Becky Albertalli.
3) Which snack are you most looking forward to? Strawberry Tarte.
4) Tell us a little something about yourself! I´m a Children´s Librarian, booklover and -blogger, and love fantasy books.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to? I will try to follow the other participants more, while still reading a lot of pages.


14.00
Og vi er i gang. Første bog: Mørke strømme af Arnaldur Indridason.


17.15
Er blevet færdig med Mørke strømme, som slet ikke var som jeg havde troet. Af mystiske årsager har forfatteren skiftet hovedperson, og det fungerede bare slet ikke for mig. Jeg var ret ligeglad med hende, og selvom jeg egentlig synes at bogens problematikker omkring voldtægtskultur og manglende straffe var interessante nok, så fangede den mig bare ikke rigtig. Den manglede den mørke islandske stemning som fangede mig i de første bind, og jeg tvivler på at jeg kommer til at læse videre i serien hvis det fortsætter med at være den kvindelige politibetjent der er hovedperson.
Jeg har allerede fået spist en del af de indkøbte snacks, og trænger til en sukkerpause, før jeg begynder at tænke på aftensmaden. Så kan jeg jo passende tjekke hvordan det går de andre bloggere rundt omkring før jeg begynder på min næste bog. Og så selvfølgelig finde ud af hvad den næste bog skal være.


Først vil jeg dog lige vise jer de indkøbte snacks. Jeg har begrænset mig lidt i år, da jeg havde købt alt for mange snacks sidste år, og har derfor satset på klare favoritter i stedet for mange valgmuligheder.
Jeg havde egentlig tænkt mig at jeg selv skulle have bagt en kage, men valgte i stedet at bestille en jordbærtærte ved bageren i går, da jeg havde svært ved at finde tid til det.
De indkøbte snacks er:
Jordbærtærte
Orio Double Cream - en af mine yndlingskiks
Lakridskonfekt - en klassiker
Miniskildpadder - min absolutte yndling indenfor fyldte chokolader
Vindruer - for også at have et sundt alternativ, og undgå det totale sukkerchok

Hertil masser af te, cola og juice.


18.02
Har brugt lidt tid på at opdatere mig på andre deltageres læsning, så nu må det være tid til at komme videre med min egen. Næste bog bliver en kort en af slagsen inden jeg får sat aftensmaden i ovnen. Jeg har valgt at kaste mig over Jim Henson´s Labyrinth Tales af Cory Godbey og glæder mig til at gense de elskede figurer fra filmen.


18.16
Okay, Jim Henson´s Labyrinth Tales var hurtigere læst end forventet, men lige det jeg trængte til ovenpå den sidste bog. Smukke illustrationer og et herligt gensyn med personerne fra filmen. Bogen indeholdt tre korte historier som var både sjove og søde, og humøret er nu helt i top. Jeg venter lidt med aftensmaden og begynder i stedet på tredje bog i stakken, Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli som jeg virkelig glæder mig til.


19.45
Har læst lidt over 100 sider af Simon vs. verdens forventninger og er fuldstændig vild med den. Jeg holder en lille pause for at spise aftensmad, men derefter kaster jeg mig over den igen.


20.13
Så er aftensmaden spist og jeg har kigget lidt på hvordan det går de andre bloggere rundt omkring. Nu vil jeg læse videre i Simon vs. verdens forventninger. Og så kan jeg jo passende nyde en Oreo eller to til dessert imens:)


21.35
Er færdig med Simon vs. verdens forventninger, og den levede i den grad op til mine forventninger. Sød, sjov og med en kerne af alvor, og så var jeg vild med alle referencerne til fanfiction, Harry Potter og musik. Fantastisk bog som jeg slet ikke kan anbefale nok. Nu vil jeg tilbringe lidt tid med at tjekke hvordan Readathonet skrider frem hos de andre bloggere, mens jeg funderer over hvilken bog jeg skal kaste mig over næste gang. Og der bliver noget for bogen at leve op til, så jeg må vælge med omhu. Det betyder også, at det næppe bliver Harry Potter and the Cursed Child, da jeg på forhånd er noget skeptisk, og at læse den nu vil nok være unfair over for bogen.


22.07
Så har jeg fået tjekket status på de andre bloggere og er klar til at kaste mig over min fjerde bog. Valget er faldet på Neil Gaimans novelle, How The Marquis Got His Coat Back da jeg kan mærke jeg har brug for lidt fantasy efter den sidste bog. Den er kort, så burde ikke tage så lang tid at læse, selvom den er på engelsk. Jeg har fundet vindruerne frem, da jeg kan mærke at det vil være en god idé at holde igen med sukkeret.


22.51
Har fået læst How The Marquis Got His Coat Back, og det var, som med mange andre af Neil Gaimans bøger, en syret oplevelse. I bogstavligste forstand:)
Nu vil jeg kaste mig over min femte bog i dette Readathon, som bliver Bree Tanners korte liv efter døden af Stephenie Meyer. Jeg har brug for at læse noget kort og uforpligtende, da trætheden er begyndt at indfinde sig, og der nok ikke går så lang tid igen før jeg går i seng for at sove nogle timer. Jeg håber jeg når at blive færdig med bogen først, men nu får vi se.
Hvordan går det med jeres læsning?


00.20
Er blevet færdig med Bree Tanners korte liv efter døden og er positivt overrasket. Synes faktisk den var bedre end hovedserien, og bogen får lov til at bevare en plads på reolen lidt endnu.
Nu vil jeg gå i seng og sove nogle timer. Vi ses igen i morgen tidlig.


9.06
Er klar igen efter en urolig nats søvn, og en morgen hvor jeg sov over mig, fordi jeg havde glemt at sætte vækkeuret til. Bollerne varmer, teen er klar, og jeg har tjekket Instagram. Nu vil jeg nyde morgenmaden i selskab med Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two af John Tiffany & Jack Thorne.


11.11
Er blevet færdig med Harry Potter and the Cursed Child, og må konstatere, at jeg hører til den halvdel der ikke brød sig om den. Jeg synes den var unødvendig, og den mindede mig mest af alt om fanfiction - hvad den vel et eller andet sted også er, da det jo ikke er J.K. Rowling selv der har skrevet den. Der kommer en uddybende anmeldelse af den senere i dag når Readathonet er færdig.
Nu vil jeg gå i gang med min sidste bog, Hvis jeg var din pige af Meredith Russo, som jeg håber jeg kan nå at blive færdig med inden kl. 14.


13.28
Er blevet færdig med syvende og sidste bog i min læsestak, Hvis jeg var din pige af Meredith Russo. Jeg var ret vild med, og synes den havde et godt budskab, selvom jeg synes bogen blev lidt for pænt afsluttet. En vigtig bog om unge og seksualitet, som bestemt kan anbefales.
Nu vil jeg kigge lidt rundt for at hvordan det går de andre deltagere nu hvor slutspurten er sat ind, før jeg afrunder dette indlæg når klokken slår 14.


13.54
Har tjekket blogs og fordriver nu de sidste par minutter med at udfylde Dewey´s Closing Survey:

1. Which hour was most daunting for you? Hmm, around 23-24 when I began to get tired. Or perhaps from 00.45 to 8.30 when I slept, because I slept so poorly.
2. Could you list a few high-interest books that you think could keep a reader engaged for next year? Simon vs. the Homos Sapiens Agenda by Becky Albertalli. I loved that book!
3. Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next season? No.
4. What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon? For me personally the mix between my own reading and checking on the other participant on blogs and Instagram.
5. How many books did you read? 7.
6. What were the names of the books you read? Arnaldur Indridason: Mørke strømme (Danish title), Cory Godbey: Jim Henson´s Labyrinth Tales, Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger (Danish title), Neil Gaiman: How The Marquis Got His Coat Back, Stephenie Meyer: Bree Tanners korte liv efter døden (Danish title), John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child .- Parts One and Two, Meredith Russo: Hvis jeg var din pige (Danish title).
7. Which book did you enjoy most? Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. (In Danish: Simon vs. verdens forventninger)
8. Which did you enjoy least? John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child .- Parts One and Two,
9. How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time? Very likely. And I would take the role of reader again.

14.04
Aprils Readathon er officielt slut, og det er tid til at gøre status.
Igen var det en fantastisk oplevelse at være med, og hellige et helt døgn til læsning. I år lykkedes det mig at være mere aktiv i forhold til at kommentere på andre deltageres blogge og Instagram, og jeg synes det lykkedes mig at finde en god balance mellem egen læsning og det sociale element. Jeg kom igennem hele min læsestak og fik ialt læst 1454 sider i løbet af de timer jeg læste. Det er jeg godt tilfreds med og jeg synes blandingen af forskellige genrer og bogtykkelser fungerede rigtig godt for mig. Selvom to af bøgerne skuffede mig, så bød de resterende fem på rigtig gode læseoplevelser, og jeg er glad for at kunne markere dem som læst.
Jeg glæder mig allerede til efterårets Readathon.

Hvordan er det gået for jer andre der har været med? Og vil I være med igen til efteråret - eller måske deltage for første gang?

22 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Hehe, lige så snart jeg læste om bollerne, begyndte min mave at knurre! Må hellere finde en eftermiddagsbid frem :D

God læsning!


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Velbekomme. Og i lige måde:)

Nikoline sagde ...

Simon vs. verdens forventninger er virkelig en sød bog. Perfekt til readathon!

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Rigtig god ide med et sundt supplement til snacksene. Ellers risikerer man virkelig at køre død halvvejs!

Kirsten Bloch sagde ...

@Nikoline. Jeg glæder mig også virkelig til at læse den.

Kirsten Bloch sagde ...

@Lea. Ja, det tænker jeg også. Sukker-effekten holder jo kun et vist stykke tid, og alt for meget slik og søde sager ender bare med kvalme og ondt i maven alligevel.

Piskeriset sagde ...

ELSKER Jim Henson! Jeg glæder mig så meget til at høre, hvad du synes om den bog :)


Mvh.
Den lille Bogblog

Anonym sagde ...

Labyrinth er en klassiker, jeg elsker den historie :) Og MUMS jordbærtærte, det kunne jeg også godt spise lige nu ! Det er lidt sjovt at se de forskellige snacks som folk har udvalgt :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Jeg var helt vild med den. Smuk, sød og nostalgisk, og guf for fans af filmen.

Kirsten Bloch sagde ...

@Bachs Bøger. Ja, det er sjovt som snacksene varierer fra person til person.

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Skønt, når en bog er hurtigere læst end forventet! Er spændt på at høre lidt mere om den bog, du læser nu.

Piskeriset sagde ...

Fedt! En readathon er bare lige det sjovere, når man får læst en perle eller to undervejs :-)


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Lea. Simon vs. verdens forventninger var bare SÅ god. Har du ikke læst den endnu, så kan jeg varmt anbefale dig at gøre det.

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Ja, det hjælper på både humøret og motivationen når der gode læseoplevelser imellem.

Nikoline sagde ...

Skønt at du også kunne lide Simon vs. verdens forventninger! Jeg er spændt på, hvad du synes om Cursed Child.

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Wow, du har virkelig fået læst meget! Neil Gaiman er fantastisk ... Jeg sov heller ikke super godt i nat, og vågnede af den grund ret tidligt, men er stadig super frisk på at læse videre :) Hvor går tiden altså bare hurtigt.

Iben sagde ...

Cursed Child er et super valg til readathon :) Rigtig god fornøjelse!

Kirsten Bloch sagde ...

@Nikoline. Ja, den var virkelig god. Det var Cursed Child så til gengæld ikke. Men man kan jo ikke være heldig hver gang:)

Kirsten Bloch sagde ...

@Lea. Ja, jeg er også ret stolt af mig selv. Og Gaiman er fantastisk. Træls at du heller ikke sov godt, men dejligt at du stadig er læse-frisk.

Kirsten Bloch sagde ...

@Iben. Tak. Desværre brød jeg mig ikke om den, men smag og behag er jo forskellig, og den var hurtigt læst, selvom den var på engelsk.

Piskeriset sagde ...

Du har nået mange spændende bøger. Jeg havde ikke hørt om How The Marquis Got His Coat Back, men måske jeg skal læse den på et tidspunkt?

Nu begynder jeg allerede at overveje, hvad jeg vil læse til efterårs-readathonen :D


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Ja, jeg havde valgt en god stak denne gang. Jeg vil anbefale dig at læse Neverwhere før du læser How The Marquis Got His Coat Back for ellers giver den ikke så meget mening.

Du er godt nok langt fremme med planlægningen:) Jeg tænker jeg ser hvilke ulæste kortere bøger jeg har tilbage på hylderne når vi nærmer os, men kan slet ikke planlægge så langt ud i fremtiden.