torsdag den 30. juni 2016

Læsestatus for juni


Juni måned rinder ud, og det er derfor igen tid til at gøre status over måneden der gik. Måneden bød på skiftende vejr og utroligt mange gode læseoplevelser. Jeg fik læst 14 bøger (hvoraf 1 er læst som e-bog), hvilket overraskede mig meget, og de var alle på hver deres måde rigtig gode. Og mange af dem var endda helt fantastiske. Igen har jeg forøget mit forspring for årets læsemål på Goodreads, og jeg er derfor ret fortrøstningsfuld i forhold til at nå det. Især fordi min sommerferie nærmer sig med hastige skridt, og jeg altid plejer at få læst rigtig mange bøger når jeg holder ferie.


Månedens læsetema var Trudi Canavan, da jeg gerne ville have læst flere af hendes bøger før hun besøger Fantasyfestivalen i Esbjerg i september. Desværre fik jeg ikke læst så mange af hendes bøger som jeg kunne ønske mig. Faktisk fik jeg kun læst 3, som på engelsk endda kun er 1, da tanken om at læse over 1500 sider på engelsk virkede fuldkommen uoverskuelig, og jeg derfor endte med at læse trilogien Magikerens Lærling på dansk og lånt på biblioteket - selvom jeg har den stående i reolen på engelsk. Ikke helt det jeg drømte om, men i det mindste fik jeg da læst lidt mere af hende. Og resten må så vente til jeg en gang får overskud til at kaste mig ud i de mange sider på engelsk, hvilket nok først bliver efter hendes besøg. Til gengæld var Magikerens Lærling en glimrende fantasytrilogi/-bog.

Magikerens Lærling består af bindene Tessia, Invasionen og Opdagelsen.
Serien er afsluttet. 


I juni fik jeg læst de sidste af mine tilsendte anmeldereksemplarer, så jeg kan nu gå på ferie med god samvittighed. Jeg ved dog at der er flere på vej, men indtil videre er jeg i bund. Jeg fik læst 5 anmeldereksemplarer, hvoraf 1 var en e-bog, som alle var rigtig gode, og 3 var helt fantastiske.
Bøgerne var:

Siri Pettersen: Odinsbarn (Ravneringene 1) Anmeldereksemplar fra forlaget Høst & Søn.
Serien er ajour.

Pittacus Lore: Den fortabte Fem (Arven fra Lorien 4) Anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup, anmeldt på bookeater.dk.
Serien er ajour. 

Lene Kaaberbøl: Sølvhesten (Katriona 1) Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda.
Serien er ajour.

Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken 1 Anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen, læst som e-bog. 
Serien er ajour. 

Pierce Brown: Gylden søn (Red Rising 2) Anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. 
Serien er ajour.


Som optakt til anmeldelsen af Den fortabte Fem af Pittacus Lore genlæste jeg de første 3 bind i serien. Jeg havde nemlig glemt en del fra især første bind, og ville gerne have serien genopfrisket, før jeg kastede mig over det nyeste bind. Bøgerne var heldigvis lige så gode anden gang, og jeg fløj igennem dem på ganske kort tid. Jeg er i øvrigt meget imponeret over den måde de forskellige binds covers passer sammen. Prøv bare at se på billedet ovenfor.
Bøgerne var:

Jeg er Nummer Fire (Arven fra Lorien 1)

De Seks Garder (Arven fra Lorien 2) Anmeldt på bookeater.dk

Nummer Ni rejser sig (Arven fra Lorien 3) Anmeldt på bookeater.dk


Månedens læseudfordring i Flyvehjørnet var Læs en bog med et overnaturligt væsen. Jeg valgte at læse en bog jeg købte til sidste års BogForum som jeg endnu ikke havde fået læst, og som handlede om vampyrer på Lolland. Det var en rigtig god og uhyggelig læseoplevelse med en dejlig blanding af humor og gys, hvor ikke mindst bogens flotte illustrationer imponerede mig.
Bogen var:

John Kenn Mortensen: De Utilpassede


Derudover fik jeg læst første bind i en nyindkøbt fantasytrilogi som overraskede mig en del. Bogen er letlæst, og på trods af at den er på engelsk læste jeg den lynhurtigt. Jeg har ikke tidligere læst noget der ligner, og glæder mig til at læse resten af serien, som absolut er til voksne.
Bogen var:

C.S. Pacat: Captive Prince (Captive Prince 1)
Serien er startet. 


Sidste bog i denne måned var egentlig den første. Jeg fik nemlig en bog hjem som jeg havde reserveret på biblioteket, og som jeg først regnede med ville være klar til min sommerferie. At jeg fik den en hel måned før var en glædelig overraskelse, og jeg kunne derfor ikke vente med at få den læst. Bogen var en biografi om og af skuespilleren Ulf Pilgaard, fortalt til Ole Sønnichsen, og jeg var rigtig glad for at læse den.
Bogen var:

Ulf Pilgaard: Mit liv som Ulf

Juni var en rigtig god læsemåned med masser af gode læseoplevelser, selv om jeg da ville ønske det var gået bedre med læsetemaet. Til gengæld er jeg sikker på det vil gå rigtig godt med næste måneds læsetema som er Blandede genrer. Så længe jeg bare får læst kan det nemlig ikke undgå at blive indfriet, og eftersom jeg lige straks har sommerferie, og i øvrigt deltager i personalets interne læsekonkurrence på arbejdet, skal der nok blive læst rigtig mange bøger.
Julis læsetema betyder dog at der nok ikke vil komme så mange anmeldelser på bloggen den næste måned, da jeg kun anmelder bøger inden for fantasygenren eller beslægtet med den - for eksempel science fiction og gys. Men jeg kan dog ikke helt lægge fantasyen på hylden, så nogle anmeldelser skal der nok dukke op hist og her.
Hvordan har jeres juni måned været? Og hvad skal I læse i sommerferien?

Ingen kommentarer: