lørdag den 30. april 2016

Under sløret

Under sløret er 2. bind af Nicole Boyle Rødtnes´ dystopiske science fiction-serie Ilttyv.

Efter Marton opdagede at Troy og Jana snød ham kastede han dem igennem sløret. Men stik imod alle odds overlever Troy og Jana faldet, og de opdager snart, at verden under sløret slet ikke er som de troede. Myndighederne har løjet i årevis om strålingsfaren, og de forskere der har været på sporet af sandheden er blevet myrdet eller kastet gennem sløret. Troy og Jana opdager at en del mennesker, heriblandt nogle af de førnævnte forskere, bor under sløret og har skabt sig et samfund. Men Troy kan ikke affinde sig med at blive under sløret. Han er bekymret for sin familie, og sammen med Jana forsøger han at finde en vej tilbage til verden over sløret.
Over sløret er Shay i chok. Da hun opdager at Troy og Jana stadig er i live forsøger hun at overtale Marton til at hente dem op igen. Han nægter, og Shay bestemmer sig for at gøre alt for at få hævn over ham. Hun får hjælp af Ian, men Marton er hele tiden et skridt foran, og han truer både Shay og hendes familie. Samtidig kommer Shay og Ian på sporet af en frygtelig hemmelighed som kan ændre alt. Kan Shay redde sig selv og sin familie fra Martons kløer og vil hun nogensinde se Troy igen? Og hvem kan hun egentlig stole på?

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda. 

Nicole Boyle Rødtnes er en af de mest alsidige forfattere jeg kender, og en forfatter som bevæger sig hjemmevant i mange forskellige genrer. Hun kan skrive så blodet sprøjter og tænderne klaprer (hvad enten det er ens egne eller de imaginære zombiers) mens det løber læseren koldt ned af ryggen. Ungdomsbøger, som gør ondt langt ind i sjælen og sætter tanker og følelser i gang. Sjove bøger, som får læseren til at flække af grin, men som samtidig har en alvorlig kerne. Fantasy, fuld af magi og gennemarbejdede fantastiske universer. Og dystopier, fulde af dystre fremtidsforudsigelser og mørke samfund fulde af uretfærdighed. Og hun beviser endnu en gang at hun kan sit håndværk med Under sløret. For sikke en fortsættelse! Der er fart over feltet fra første side, og spændingen stiger støt hele vejen igennem. Sproget er som altid flydende, letlæst og fyldt med fantastiske beskrivelser. Universet er godt bygget op og virker realistisk og sammenhængende. Som læser sidder man ofte og snapper efter vejret i sympati med hovedpersonernes forsvindende ilt, og bogen er fuldstændig umulig at slippe. Personerne er menneskelige og troværdige, og især søskendeparret Troy og Shay lærer man rigtig godt at kende da de to skiftes til at fortælle historien som jeg-fortællere. Det spirende forhold mellem Ian og Shay er rigtig godt beskrevet, og den forskruede Marton får det til at løbe koldt ned af ryggen når han uden at tøve beordrer mord og fanger andre i sit spind. Plottet er godt skruet sammen, og handlingen er stopfuld af hæsblæsende action, nervepirrende spænding, spirende kærlighed, uhyggelige intriger og forræderi. Hver gang man som læser tror man har regnet plottet ud drejer historien i en anden retning, og det gør bogen både uforudsigelig og hurtigt læst, ganske enkelt fordi den er umulig at slippe. Jeg havde overhovedet ikke set bogens slutning komme, og kan slet ikke vente på at næste bind udkommer så jeg kan få slutningen på historien. Har du ikke læst serien endnu er det bare med at komme i gang. Den kan varmt anbefales.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: