fredag den 15. april 2016

Fantasyfestival og konkurrence


Det er ingen hemmelighed at Esbjergs Fantasyfestival er mit hjertebarn.
Første skridt blev taget tilbage i 2011 hvor jeg, som en del af min projektlederuddannelse, skulle aflevere et eksamensprojekt. Da jeg, som I sikkert allerede har opdaget, er fuldstændig vild med fantasy, og syntes det kunne være spændende at lave en festival som havde fokus på alle fantasyens mange former, blev min eksamensopgave skrevet som et forprojekt til en fantasymesse i Esbjerg. Jeg havde dog aldrig i min vildeste fantasi troet at festivalen ville komme længere end til papiret!
Heldigvis syntes ledelsen på Esbjerg Kommunes Biblioteker (hvor jeg er ansat) at idéen om en Fantasyfestival i Esbjerg havde potentiale, og projektgruppen (hvor jeg fik lov at være med) startede arbejdet med at gøre idéen til virkelighed i efteråret 2012.

Og i 2015 så Fantasyfestivalen så dagens lys! Festivalen blev holdt på Esbjerg Conference Hotel, og såvel forfattere, forlag, rollespillere, butikker, musikere, illustratorer og gæster mødte talstærkt op. Det var lykkedes Fantasyfestivalen, sammen med forlaget Tellerup, at lokke selveste Tamora Pierce til Danmark for allerførste gang, og derudover fik Esbjergs biograf æren af at vise den allerførste forpremiere på Skammerens datter.

Fantasyfestivalen var en succes. Så stor en succes, at det blev bestemt den skulle være en tilbagevendende begivenhed.
Og 17. og 18. september 2016 åbner Fantasyfestivalen så igen dørene op for fantasyinteresserede i alle aldre. Igen i år er det lykkedes, sammen med forlaget Tellerup, at lokke en udenlandsk fantasyforfatter til Danmark for første gang. Denne gang er det australske Trudi Canavan som lægger vejen forbi, og jeg glæder mig i hvert fald til at møde hende. Ud over Trudi Canavan får festivalen besøg af en lang række danske fantasyforfattere, både kendte og helt nye. Det foreløbige program er offentliggjort, og kan ses på Fantasyfestivalens hjemmeside www.fantasyfestival.dk, hvor man også kan læse mere om festivalen og købe billetter. Festivalen har også sin egen facebook-side https://www.facebook.com/fantasyfestivalen/ hvor forfattere, aktører og standholdere løbende præsenteres, og hvor nysgerrige hele tiden kan følge med i planlægningen.

Ud over mødet med de mange forfattere byder Fantasyfestivalen også på figurspil, brætspil, rollespil, og en markedsplads udenfor. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der den store fantasymesse i Riddersalen hvor forlag, boghandlere, illustratorer, rollespilsbutikker m.fl. præsenterer et stort udvalg af bøger, effekter, spil og kunst mm. som alle har fantasygenren tilfælles.

Jeg glæder mig helt utroligt meget til igen at opleve den fantastiske stemning og det høje humør som kendetegnede sidste års Fantasyfestival, og håber at "den svære to´er" bliver en ligeså stor succes som sidste års premiere.
Nå, det blev til en længere smøre, men når jeg først kommer i gang med at snakke om Fantasyfestivalen løber begejstringen af med mig.

Jeg lokkede jo i overskriften med en konkurrence, og den kommer nu! Jeg har været så heldig at få lov til at udlodde to dagsbilletter i en konkurrence her på bloggen. To heldige vindere får hver en dagsbillet til Fantasyfestivalen, og vinderne vælger selv om billetten skal gælde lørdag eller søndag. For at være med skal I skrive en kommentar her på bloggen hvor I skriver hvad I glæder jer mest til at opleve til festivalen. Vinderne trækkes på mandag, så vil I have chancen for at få fingrene i billetterne er det med at være hurtige!
God fornøjelse.

2 kommentarer:

Susanne Bank Jensen sagde ...

Jeg glæder mig til det hele :-) Trudi Canavan bliver dog stort. Alle de skønne bøger,samt at møde nye og gense "gamle" forfattere. Så må sige jeg glæder mig til hele oplevelsen :-)

Aviaaja Jensen sagde ...

Jeg var afsted sidste år, og stemningen var fed, så den glæder jeg mig mest til. Derudover har jeg aldrig nok bøger, så mon ikke der kommer lidt bøger med hjem?