søndag den 10. april 2016

Kobberhandsken

Kobberhandsken er 2. bind af fantasyserien Magisterium, skrevet af Holly Black og Cassandra Clare.

Calls første år på magiskolen Magisterium er overstået, og han er, sammen med sit kæledyr, den kaosramte ulv Havoc, på sommerferie hjemme ved sin far. Men Calls far er absolut ikke begejstret for hans skole, og prøver gentagne gange at overtale ham til ikke at vende tilbage efter sommerferien. Også Havoc har faren det svært med, og forholdet mellem Call og faren er i det hele taget temmelig anspændt. Call har også andre problemer. Mester Joseph, fjendes næstkommanderende, fortalte ham kort før sommerferien at Call bærer på den mørke fjendes sjæl, og Call er bange for at faren, hans venner og de andre magere vil opdage det og dræbe ham. Call føler sig ikke ond, men hvordan skal han kunne fortælle de andre at han er den mørke fjende de alle frygter og hader?
Kort før sommerferien slutter forsvinder Havoc. Call er ulykkelig, men om natten opdager han at ulven er lænket i husets kælder - og at rummet er gjort klart til at holde ham fanget. Han opdager også nogle mærkelig notater i farens håndskrift, og bestemmer sig for at stikke af.
Resten af sommeren tilbringer han hos veninden Tamara sammen med vennen Aaron, den makar som magerne mener er udset til at slå den mørke fjende ihjel en gang for alle. De tre venner overhører en samtale om en magisk genstand, alkahesten, som er forsøgt stjålet. Alkahesten kan dræbe en makar, men det er ikke det værste. For alkahesten ligner fuldstændig en tegning Call fandt i farens notater, og han er sikker på at hans far er den der forsøgte at stjæle den.
Tilbage på skolen betror han sig til Tamara og Aaron, men Tamara fortæller mestrene det, og pludselig er Calls far jaget vildt. Call beslutter sig for at advare ham, men hans flugt fra Magisterium bliver opdaget, og snart har han Tamara og Aaron, samt Jasper, på slæb.
Kan de tre venner finde Calls far? Og vil Calls hemmelighed blive afsløret?

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda. 

Selvom det er et stykke tid siden jeg læste første bind tog det ikke lang tid før bogens fantastiske univers opslugte mig, og jeg igen befandt mig blandt makarer og magere, dybt under jorden i Magisteriums mørke og farlige tunneller. Der er spænding fra første side, og bogen er stopfyldt med hæsblæsende action, iskolde gys, magi, venskab, hemmeligheder, identitet og intriger, indimellem lektier, skolegang og elevproblemer. Sproget er letlæst og flydende, og beskrivelserne er levende og billedskabende. Jeg er især vild med beskrivelserne af magiskolen som virkelig formår at føre mig ind i de mørke tunneller hvor der lurer farer rundt om hvert eneste hjørne, og hvor lærerne har en temmelig nonchalant holdning til deres elevers velbefindende. Personerne er realistiske og menneskelige, og er forbløffende nuancerede i betragtning af at det er en børnebog. Alle personerne gemmer på deres egne hemmeligheder, og de har hver især både godt og ondt i sig. Call er en dejlig person, selvom han indimellem er lige lovlig angstpræget, og jeg kom til at holde meget af ham. Bogen stiller spørgsmål ved om man er skæbnebestemt til at være ond, eller om man aktivt vælger at være ond - eller god. Det er en interessant diskussion, for hvor meget er forudbestemt, og hvor meget afhænger af den frie vilje? Handlingen er godt skruet sammen med flere plottwists undervejs, som gør bogen umulig at forudsige og uhyggeligt spændende. Kobberhandsken er umulig at slippe, og jeg læste den i løbet af et par timer. Jeg kan næsten ikke vente på at næste bind i serien udkommer, men bliver nok nødt til at væbne mig med tålmodighed, da bind tre først udkommer i 2017. Kan du lide fantasy à la Harry Potter (her tænkes på hele kostskolemiljøet) så er serien lige noget for dig.

Ingen kommentarer: