lørdag den 16. januar 2016

Tirsdage på slottet

Tirsdage på slottet er første bind af serien om prinsesse Celia og det magiske slot, Funkelborg, og er en fantasybog skrevet af Jessica Day George.

Prinsesse Celia er 11 år gammel, og det yngste af kongeparret af Slaniens fire børn. Familien bor på det magiske slot Funkelborg som hver tirsdag tilføjer nye rum og ændrer på slottets gange så folk har svært ved at finde rundt. Celia er i gang med at lave et atlas over slottet, og alle siger at hun er slottets yndling.
Da kongeparret tager til Troldmandsakademiet for at se deres ældste søn modtage sit diplom må Celia og hendes søskende, Lilah og tronarvingen Rolf, blive hjemme. Men kongeparret vender ikke tilbage, og i stedet kommer der bud om at de er blevet dræbt af røvere. Kort efter dukker to fremmede prinser op, hvoraf den ene, prins Khel, virker meget utroværdig og farlig. Da det kongelige råd bekendtgør at Rolf skal krones, på trods af at de kongelige børn er sikre på at deres forældre stadig er i live, bliver det snart klart for Celia, at der er noget helt galt. Det kongelige råd har tilsyneladende allieret sig med prins Khel, og bestemt sig for at overtage magten i landet ved hjælp af en formynderregering.
Celia og hendes søskende forsøger at forpurre planerne, og de har en allieret i selve slottet, som altid selv har valgt sine konger. Men kan de tre søskende stoppe prins Khel og finde deres forældre?

Efter Hunger Games havde jeg brug for at læse noget helt uskadeligt og hyggeligt, og jeg bestemte mig derfor for at genlæse første bind af en serie som jeg læste første gang for flere år siden. Tirsdage på slottet er skrevet til yngre børn, og det kan man godt mærke. Man er for eksempel ikke i tvivl om hvem der er de onde og de gode, og det er bestemt ikke alle personer der er lige udviklede. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at komme til at holde af personerne, specielt Celia og hendes søskende, men også slottet som næsten er en person i sig selv. Som læser lever man sig hurtigt ind i handlingen som er godt fundet på og anderledes end i andre fantasybøger. Sproget er let tilgængeligt, og bogen har både humor og en støt stigende spændingskurve. Den bliver aldrig rigtig uhyggelig, men har en stille charme som ikke kan undgå at gøre en let om hjertet. Som ren afslapning er bogen perfekt, men vil man have en bog med flere lag og mere bid er det nok ikke denne man skal vælge. Bogen er hurtigt læst, men bestemt værd at stifte bekendtskab med.

Se  også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: