fredag den 1. januar 2016

Læseplan for 2016

For første gang vil jeg i 2016 forsøge at lægge en læseplan for året. Det er ikke noget jeg har prøvet før, og jeg er spændt på om lysten følger med, og om jeg kan overholde planen.
Da jeg for størstedelens vedkommende anmelder fantasybøger på bloggen er det med den genre in mente at planen er udarbejdet. Det betyder også at det ikke er alle de bøger jeg læser i løbet af året der bliver anmeldt på bloggen, men mit nytårsforsæt er at blive bedre til at bruge Goodreads til at registrere de bøger jeg læser, så den komplette liste over årets bøger skulle gerne være at finde der. Når jeg finder ud af hvordan jeg gør får jeg lagt en genvej til min Goodreads-liste på bloggen så I kan få et hurtigt overblik over min fremgang i løbet af året.
Lykkes det at overholde læseplanen kan det være jeg fremover også vil deltage i nogle af de forskellige læseudfordringer der findes rundt omkring, men jeg starter forholdsvis roligt med kategorier jeg selv har valgt, og så må vi se hvordan det går.
Jeg ved dog allerede nu, at jeg nok ikke får læst det store i september hvor årets Fantasyfestival i Esbjerg finder sted. Jeg er en af planlæggerne af festivalen, og ved, belært af erfaringerne fra sidste år, at der i tiden op til og lige efter ikke er det store overskud til at få læst noget som helst. September friholdes derfor så jeg ikke giver mig selv dårlig samvittighed fra starten. Men ellers ser planen sådan her ud:

December - Rick Riordan
November - Fantasy med feer
Oktober - True Blood-serien af Charlaine Harris
September - Friholdt på grund af Fantasyfestivalen i Esbjerg
August - Genlæsning af fantasyserier 
Juli - Blandede genrer
Juni - Trudi Canavan
Maj - Fantasy på engelsk
April - Terry Pratchett
Marts - Dansk fantasy
Februar - Dark Hunter-serien af Sherrilyn Kenyon
Januar - Blandede serier

Det er planen at jeg skriver et indlæg i slutningen af hver måned om hvordan det er gået med månedens læsetema, samt en oversigt over hvilke bøger jeg har fået læst. Jeg håber det lykkes mig at overholde planen, og at disciplinen følger med.
Forsøget er i hvert fald nu skudt i gang. Og hvordan formen så ender med at blive får vi se om et år.
God læselyst. Og er der andre som også laver læseplaner?

Ingen kommentarer: