mandag den 9. november 2015

Skyggernes bog

Skyggernes bog er 1. bind af dark fantasy-trilogien Dæmonherskerens arving af Haidi Wigger Klaris.

Ally på 17 år starter på kostskolen Larchwood da hendes mor får nyt arbejde. Hendes forældre er skilt, og hun har ikke haft meget kontakt med sin far de sidste to år. Alligevel er det ham der insisterede på at hun skulle gå på Larchwood.
På kostskolen bliver Ally hurtigt gode veninder med den jævnalderende Susannah. Samtidig tiltrækkes hun af to forskellige fyre, den søde Jay og den mystiske Tom, som både tiltrækker og skræmmer hende.
Kostskolen har tidligere været en herregård, og overleveringerne fortæller, at kostskolen hjemsøges af dens tidligere frue, Catherine Larchin, som blev myrdet af sin mand fordi hun dyrkede sort magi. Allerede den første dag får Ally at vide, at hendes værelse menes at være hjemsøgt, og hun oplever da også mystiske ting derinde.
Ally bliver kæreste med Jay, og en dag tager han hende med til en kirkeruin ude i skoven. I kirken opdager hun en hemmelig dør til et underjordisk rum som Jay er sikker på er det sted hvor den tidligere frue dyrkede sin magi. Snart opdager Ally at Jay er medlem af en hemmelig kreds på skolen, ledet af Tom, som forsøger at finde Catherines heksebog så de kan få del i dens magt. Ally vikles ind i eftersøgningen, men bliver skræmt af den iver som kredsen lægger for dagen. Og hun bliver ikke mindre skræmt da Catherines genfærd opsøger hende i hendes drømme og fortæller hende at hun er genfærdets arving, og at kun hun kan finde bogen og hævne hende.
Men også andre lokkes af løftet om bogens magt, og Ally må passe godt på hvis hun skal overleve. For hvem kan hun egentlig stole på?

En rigtig spændende dark fantasy-fortælling med masser af gys, sort magi og kærlighed. Sproget er godt og flydende, og personerne er godt beskrevne og virker levende. Handlingen er godt skruet sammen, og der er et par overraskelser i vente undervejs i bogen som gør at den ikke virker forudsigelig og at læseren hænger ved til allersidste side. Er man vild med dark fantasy og paranormal romance vil man ikke blive skuffet. Jeg glæder mig allerede til at komme i gang med næste bind i serien og kan absolut anbefale bogen.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: