søndag den 8. november 2015

Living dead in Dallas

Living dead in Dallas er 2. bind af Charlaine Harris´ vampyrserie The Southern Vampire Mysteries.

Sookie er telepat og kæreste med vampyren Bill. Hun bor i en lille by i det sydlige USA og arbejder som servitrice i en bar ejet af en varulv. Og så er hun rigtig god til at rode sig ud i problemer.
Da hun finder barens kok myrdet udenfor baren bliver det starten på endnu en række livstruende problemer. Kokken bliver nemlig fundet i politimanden Andys bil, og søsteren til Andy beder Sookie om at bruge sine evner til at finde morderen. Sookie er dog ikke overvældende positiv, da Andy i sin tid arresterede hendes bror for mord, på trods af at han var uskyldig. Alligevel synes hun hun skylder den afdøde kok at finde hans morder, da han var en af hendes venner.
Før hun får muligheden befaler vampyren Eric dog at hun gør ham en tjeneste. En tjeneste, der involverer at Sookie tager et smut til Dallas for at bruge sine evner til at finde en forsvunden vampyr. Men allerede i lufthavnen får Sookie problemer, da en præst forsøger at kidnappe hende. Og hun opdager snart, at der er en forræder blandt Dallas´ vampyrer. En forræder, som har tætte bånd til den vampyrfjendske sekt Fellowship of the Sun. Jagten på sandheden bringer endnu en gang Sookies liv i fare. Og samtidig knager forholdet til Bill, da hun har svært ved at acceptere hans vampyriske instinkter.
Samtidig er der problemer blandt de overnaturlige indbyggere i hjembyen, da en maenade har slået sig ned, og forlanger en tribut af vampyrerne. Og hun brugte ovenikøbet Sookie som sendebud.
Hvis Sookie skal komme ud af det hele med livet i behold får hun brug for al sin kløgt og sine evner.

Endnu et spændende bind i serien med masser af kærlighed, intriger, forræderi og bloddryppende vampyrer. Bogen er mindst ligeså god som første bind i serien, og de tre forskellige handlingstråde gør bogen interessant og spænder forholdet mellem Bill og Sookie til det yderste. Personerne er godt beskrevet, særligt selvfølgelig hovedpersonen Sookie som fortæller historien, men også Eric og Bill får mere kød på her i andet bind. At inddrage en fanatisk vampyrfjendtlig sekt lover godt for de fremtidige bind i serien, da sekter er notorisk svære at bekæmpe og derfor godt kan fylde i indtil flere bind. Vampyrerne er dejligt blodtørstige, på trods af den tynde civiliserede fernis og deres forsøg på at opføre sig som mennesker, og netop deres naturlige instinkter giver anledning til misforståelser, da det er her de adskiller sig mest fra mennesker. Det er da også netop her problemerne mellem Sookie og Bill opstår. Bogens plot eller plots er velkonstruerede, og spændingen holder hele vejen igennem. Og så er bogen fyldt med en hel del humor der gør den let at læse og fantastisk underholdende. Kan man lide vampyrbøger er bogen absolut værd at læse.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: