torsdag den 2. juli 2020

Mid Year Book Freak Out Tag 2020

Med lidt over halvdelen af 2020 bag os, er det blevet tid til at gøre status over første halvårs læsning.
Og igen i år har jeg valgt at gøre det ved hjælp af Mid Year Book Freak Out Tagget. Det er et af de ældre book tags, som stadig bliver besvaret rundt omkring, og det er desværre ikke længere muligt at finde det originale tag på BookTube. Jeg har tidligere besvaret tagget i 2018 og 2019, og nu er det så blevet tid til at kaste mig over det igen. Jeg har selv oversat spørgsmålene fra engelsk til dansk.

1. Bedste bog du har læst indtil videre i 2020
Jeg har læst rigtig mange virkelig gode bøger i 2020, men den bedste af er uden tvivl Helerens håb (Den trofaste bror 3) af Jacob Kokkedal, som jeg stadig tænker på.

2. Bedste fortsættelse du har læst indtil videre i 2020
Her kunne jeg sagtens nævne Helerens håb igen, da den som tredje bind i en serie også er en fortsættelse, men for at tagget ikke bliver alt for ensformigt, vælger jeg i stedet Blodets Sti (Et varsel om Storm 2) af Tobias Stenbæk Bro, som også tæller blandt de bedste bøger, jeg har læst i år, og er en virkelig fantastisk fortsættelse.

3. Ny udgivelse du gerne vil læse, men ikke har fået læst endnu
Genkomsten (Vaals hær 1) af Eva Egeskjold. Bogen tæller blandt mine mest ventede udgivelser i år, men selvom den ligger klar og venter, er jeg desværre ikke nået til den endnu. Jeg regner dog ikke med, at der går særligt længe, før jeg kaster mig over den, for jeg glæder mig vildt meget til at vende tilbage til forfatterens fantastiske univers. 

4. Mest ventede udgivelse for anden halvdel af året
Der er faktisk et par stykker, som jeg ikke rigtig kan vælge imellem, men Den trofaste bror 4 af Jacob Kokkedal er en af dem. Og så er der Peace Talks og Battle Ground (Dresden Files 16 og 17) af Jim Butcher, og Elementkrigen (Sprækken til Luscuro 3) af Julie Midtgaard.

5. Største skuffelse
The Islands of Chaldea af Diana Wynne Jones og Ursula Jones. Bogen manglede noget af den magi, som forfatterens bøger plejer at have, hvilket formodentlig hænger sammen med, at det var søsteren, der færdiggjorde den efter forfatterens død. Den var sød, men så heller ikke mere. 

6. Største overraskelse
Livet tilbage af Nicole Boyle Rødtnes. Bogen var slet ikke, som jeg havde forventet, men stadig virkelig god.

7. Ny yndlingsforfatter (Debutforfatter eller ny for dig)
Julie Midtgaard! Jeg læste de første to bind af hendes debutserie i år, og blev blæst fuldstændig bagover, og jeg glæder mig helt vildt, til næste bind i serien udkommer.

8. Nyeste boglige crush
Ingen nye boglige crushes i år. Hvilket nok hænger sammen med, at jeg har læst rigtig mange fortsættelser i år, og stadig crusher på personerne fra de serier.

9. Nyeste yndlingskarakter
Adale fra Helerens håb. Hun er stærk, modig, intelligent, og parat til at gøre alt for sine plejebørn.

10. Bog der fik dig til at græde
Da farfar forsvandt af Line Lybecker ramte mig hårdt, og jeg tudede mig igennem dele af den.

11. Bog der gjorde dig glad
Urmageren fra Filigree Street (Urmageren fra Filigree Street 1) af Natasha Pulley var en fantastisk læseoplevelse, som satte mig i godt humør. Også selvom jeg havde lyst til at skubbe en af personerne ud foran et tog.

12. Bedste filmatisering du har set i år
Jeg har ikke set nogle filmatiseringer i år, så pas.

13. Bedste anmeldelse du har skrevet i år
Jeg synes ikke, der er en anmeldelse, der skiller sig ud fra de andre, så i stedet peger jeg på min Videorundvisning i hjemmebiblioteket. Indlægget var længe undervejs, og krævede, at jeg tog et kursus i videoredigering først, men jeg var ret tilfreds med, hvordan det blev.

14. Den smukkeste bog du har købt indtil videre (eller fået)
Prisen for den smukkeste bog går til Elementsygen (Sprækken til Luscuro 2) af Julie Midtgaard. Jeg mener, se den lige.

15. Hvilke bøger skal du have læst ved årets slutning
Mange, men i hvert fald de bøger, jeg stadig mangler, fra min A-Z TBR. Og der er da et par stykker at gå i gang med. 
Derover mangler jeg at 47 bøger for at nå mit Goodreads-læsemål, efter jeg satte antallet op fra 130 til 150 i slutningen af juni. 

Og det var alt for denne gang. Jeg håber, I synes det var ligeså sjovt at læse tagget, som jeg synes det var lave det, og har I lyst til selv at kaste jer over det, skal I være meget velkomne. 

Ingen kommentarer: