fredag den 1. september 2017

Læsestatus for august

Endnu en måned er slut, og mens septembersolen skinner udenfor, gør jeg status over august, og ser fremad mod en måned fyldt med nye udfordringer, manglende tid og travlhed.
August var en tilbagevenden til hverdagen efter 3 ugers skøn sommerferie, men det var også en måned præget af travlhed, deadlines, huskøb, kollegahygge og den begyndende slutspurt til Fantasyfestivalen. Måneden startede med en uges manglende læselyst efter de mange læste bøger i juli, og jeg bestemte mig ret hurtigt for at droppe augusts læsetema Genfortællinger, og i stedet koncentrere mig om at få læst nogle af de anmeldereksemplarer jeg havde liggende. Håbet var at nå så mange som muligt før september, hvor jeg af erfaring ved, at jeg ikke får læst ret meget, så jeg kunne få bogstakken i bund, og ikke blive ved med at være bagefter. Det viste sig at være en rigtig god beslutning, for jeg endte med at få læst en hel del af dem, og et par stykker af dem var ovenikøbet nogle jeg tidligere var gået i stå med. På trods af en sløv start, så lykkedes det mig alligevel at få læst en hel del bøger i månedens løb, hvoraf størstedelen var over 400 sider, og et par stykker var endnu længere.
Derudover gik måneden, som tidligere nævnt, med praktiske ting i forbindelse med mit huskøb og kommende flytning. Flere og flere ting falder på plads, og sommerfuglene er da også begyndt at røre på sig, i en sådan grad, at de, indtil videre, har formået at holde nerverne for Fantasyfestivalen lidt på afstand. Med kun 14 dage tilbage inden Fantasyfestivalen har jeg dog på fornemmelsen, at sommerfuglene snart får selskab, nu hvor slutspurten for alvor går i gang.
Men for at vende tilbage til bøgerne, så kommer her en gennemgang af det jeg fik læst i august.
Som altid starter vi med anmeldereksemplarerne.

Som nævnt fik jeg læst en hel del anmeldereksemplarer i august. Faktisk hele 11 styk, hvilket jeg er ret stolt af, da størstedelen var temmelig tykke.
Bøgerne var:

Josefine Guldahl: De seje superalfer
Anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget mellemgaard. 

Arwen Elys Dayton:
Den mørke sandhed (Seeker 1)
De døde grotter (Seeker 2)
Anmeldereksemplarer fra Forlaget Alvilda. 
Serien er ajour. 

Sidsel Sander Mittet: Solbiens brod (Krøniken om Morika 2)
Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet. 
Serien er ajour. 

Sabrina Mose: Heksedatteren
Anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget mellemgaard. 

Isa Lemvigh Clausen: Tara og mesmeritternes dans (Tara 3)
Anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard.
Serien er slut.

Julie M. Day: Den halves arv (Grænsen til Trafallas 1)
Anmeldereksemplar fra Skriveforlaget.
Serien er ajour.

Lene Krog: Pigen fra Månehøjen (Pigen fra Månehøjen 1)
Anmeldereksemplar fra forfatteren. 
Serien er ajour. 

Josefine Ottesen: Eventyret om Fjeren og Rosen
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. 

Catharina Kjelgaard Vedel-Smith: Ildens flamme (Ildsangen 1)
Anmeldereksemplar fra forfatteren og Books and Dragons.
Serien er ajour.

Veronica Roth: Dødens mærker (Dødens mærker 1)
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda.
Serien er ajour. 

Jeg fik også læst en enkelt af mine egne bøger i månedens løb.
Det var:

Sherrilyn Kenyon: Dream Warrior (Dark-Hunter 17, Dream-Hunter 4)
Serien er i gang. 

Derudover fik jeg læst 3 tegneserier og 1 graphic novel. Sidstnævnte var lånt på biblioteket, men de første tre er mine egne.
De var:

Mort Walker: Hvem kommer sidst i vandet (Basserne 100% 33)

Jerry Scott og Jim Borgman:
Zits - Er vi ude af indkørslen nu?
Zits - Strålende  humor!

Philip Pullman: John Blake - mysteriet om spøgelsesskibet

Ialt fik jeg læst 12 bøger, 3 tegneserier og 1 graphic novel, hvilket jeg er ret godt tilfreds med. Heraf var 11 anmeldereksemplarer, og 1 var på engelsk. Jeg fik afsluttet en enkelt serie, og kom ajour med 6 andre. Jeg er pt. 32 bøger foran i min Goodreads-udfordring, og mangler nu kun 9 for at fuldføre den, hvilket betyder, at jeg, trods Fantasyfestival og kommende flytning, nok skal komme i mål med den igen i år.
I september regner jeg ikke med at få læst det store, men jeg håber på at få læst et par anmeldereksemplarer mere, og så skal jeg have læst månedens bog i fantasylæsekredsen, som er 1. bind af serien Skyggens lærling, skrevet af en af Fantasyfestivalens Guests of Honour, John Flanagan. September har, på grund af Fantasyfestivalen, ikke noget læsetema, så jeg kan læse lige hvad jeg har lyst til, i det omfang jeg har overskud til det. Men med festivalen lige om hjørnet og nedpakning af lejligheden i slutningen af måneden, vil jeg tro der bliver noget stille på bloggen hvad angår anmeldelser. Jeg har dog planlagt et par andre indlæg, og der er også en overraskelse på vej, så helt tomt bliver der ikke, selvom frekvensen nok bliver noget mindre end i denne måned.

Hvordan har jeres læsemåned været? Og kommer I til Fantasyfestival i Esbjerg? 


2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det er rigtig godt gået - tillykke med læsningen :-)

Jeg læste ikke så mange bøger i august, hvilket dels skyldes, at jeg læste den knapt 1400 sider lange 'Krig og fred' (som var ekstra tung at komme igennem, da den ærlig talt var rimelig kedelig), samt at jeg opdagede, at Netflix ville fjerne Downton Abbey, og vi havde kun lidt over en uge til at se de to sidste sæsoner, vi manglede!

Men jeg tager forhåbentlig revanche i denne måned...

God weekend!


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Tak. Jeg er godt nok imponeret over at du har fået læst Krig og fred. Må indrømme, at det nok er en af de bøger jeg aldrig får læst. Tykkelsen intimiderer mig, og det er sjældent jeg har lyst til at læse klassikere.
Håber du får en mere spændende læsemåned i september.