lørdag den 11. marts 2017

Bronzenøglen

Bronzenøglen er 3. bind af fantasyserien Magisterium, skrevet af Holly Black og Cassandra Clare.

Efter opgøret med Joseph tror alle, at Dødens Fjende er død - for altid. Call og hans venner ved dog, at det ikke er helt rigtigt. For Call er Dødens Fjende - han kan bare ikke huske det. Og han har intet ønske om at være ond, og dræbe den anden makar, hans bedste ven Aaron.
Men selvom Forsamlingen hædrer Call og hans venner, går det snart op for ham, at ikke alle bryder sig om ham, da han næsten bliver dræbt i selve Forsamlingens hovedkvarter.
Tilbage i Magisterium forsøger Call, Aaron og Tamara at finde ud af, hvem der er ude efter ham. Men det er bestemt ikke nemt, for skolen gemmer på flere hemmeligheder, og Call ved ikke, hvem han kan stole på.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Jeg havde glædet mig til at læse næste bind i serien, og bogen skuffede bestemt ikke. Hvor første bind mindede en del om Harry Potter-serien - hvilket absolut ikke trækker ned - så bliver historien mere og mere sin egen i bind 2 og 3, og det gør den mere spændende og fascinerende.
Sproget er letlæst og flydende, og selvom man kan mærke at den er skrevet til et yngre publikum, så taler forfatterne på intet tidspunkt ned til deres læsere. Beskrivelserne er levende, og forfatterne er rigtig gode til at beskrive Magisterium, så man kan se de underjordiske gange og huler for sit indre blik.
Handlingen er godt skruet sammen, og især slutningen tog mig med storm, da der kommer de vildeste plottwists, som virkelig overraskede mig. Historien er spændende og actionfyldt, og fuld af magi, venskab, intriger, ondskab, skæbne, og mord. Forfatterne tager diskussionen om hvorvidt man er født ond eller vælger at blive det op på en både spændende og tankevækkende måde, og valget mellem ondskab og godhed er helt centralt for historien, sammen med familiekærlighed og venskab.
Personerne er levende og realistiske, og utroligt nuancerede. Alle personerne er en blanding af godt og ondt, og er på den måde meget menneskelige. Call, bogens hovedperson og fortæller, er modig og loyal over for sine venner, men samtidig også meget usikker. Hans viden om hvem han er gør, at han har svært ved at stole på sig selv, for hvad nu hvis han er skæbnebestemt til at være ond? Han har svært ved at stole på folk, hvilket ikke er så mærkeligt, i forhold til at nogen forsøger at dræbe ham, og selvom han, måske, er forelsket i Tamara, så tør han ikke gøre noget ved det, fordi han er sikker på at hun altid vil vælge Aaron i stedet for ham, fordi Aaron er god. Aaron er usikker på sig selv, og det gør det ikke bedre da skolen vender sig mod ham. Han har ingen familie, og er ensom, selvom alle fedter for ham. Han vil gøre alt for sine venner, også selvom det giver ham problemer. Tamara er stærk og modig, men selvom hendes familie er magtfuld, så følger hun sine egne veje. Hun er loyal overfor sine venner, selvom hun føler sig en smule udenfor, nu hvor de begge er i træning som makarer. Derudover er Jasper, som er øretæveindbydende og alligevel holder på Calls hemmelighed, selvom han er hans rival. Og så alle de andre bipersoner, som man som læser ikke helt ved hvor man har, eller om man kan stole på, og som man som læser ikke kan lade være med at holde af.
Kan du lide Harry Potter og bøger der foregår på magiske skoler, vil du også kunne lide Magisterium, og fans af de første bind i serien vil absolut ikke blive skuffet over Bronzenøglen. Min eneste klage er at der er så lang tid til næste bind i serien udkommer. For det bliver godt nok svært at vente med den slutning.

Ingen kommentarer: