onsdag den 15. marts 2017

A Fate Worse Than Dragons

A Fate Worse Than Dragons er en fantasybog skrevet af John Moore.

Sir Terry er tapper og ædel, men desværre ikke ret rig. Han er forelsket i den smukke prinsesse Gloria, men har ikke en chance for at få lov at gifte sig med hende. Medmindre, selvfølgelig, at han slår den drage der terroriserer kongeriget ihjel. Desværre slår han dragen ihjel på den forkerte side af grænsen, og har derfor vundet den forkerte prinsesses hånd.
Det lykkes Terry at snakke udenom, og i stedet få sin væbner gift med prinsessen, men det ændrer ikke på, at han stadig ikke kan gifte sig med Gloria. Hun er i mellemtiden blevet forlovet med Roland, hvis familie er blevet rig på skiveskåret brød.
Men Gloria vil have Terry, og derfor udtænker hun en snedig plan: Hun lader som om hun er blevet kidnappet, og når Terry så "redder" hende, kan de gifte sig. Desværre går det helt galt, da Terry bliver tvunget til at slå følgeskab med Roland på redningsekspeditionen, og en række uheld undervejs gør det hele endnu mere indviklet. Kan Sir Terry få sin prinsesse? Og hvad med Roland?

Da jeg faldt over denne bog på arbejdet var jeg nødt til at låne den med hjem. Titlen passede perfekt ind i marts måneds læsetema, Drager, og bagsiden lød lovende.
Og det er også en sjov bog. Forfatteren laver grin med eventyrklicheerne, og vender op og ned på det hele. Bogen er hurtigt læst og meget underholdende, selvom det næppe bliver en bog jeg kommer til at huske.
Sproget er letlæst og flydende, og fyldt med humor, blandt andet via en del ordspil. Beskrivelserne er levende, og de forskellige eventyrelementer træder godt frem.
Handlingen er godt skruet sammen, og fyldt med sjove twists, som gør det svært at forudsige hvad der kommer til at ske. Historien er fyldt med action, kærlighed, magi, mod, klassekamp, monstre og skivet brød, og fortalt i et utrolig højt tempo.
Personerne er levende og menneskelige, og spiller samtidig på eventyrklicheerne. Vi har den smukke prinsesse (Gloria) som samtidig er utroligt intelligent og modig, den tapre ridder Terry, den dygtige købmand Roland, og den unge men fattige adelsfrøken Alison som er dygtig til at lave mad. Derudover er der et væld af bipersoner, som den korrupte grev Bussard, den onde troldmand kaldet The Middle-Aged Man of the Mountains, den distræte konge, den fattige baron og den uheldige væbner. Som læser kommer man hurtigt til at holde af personerne, og selvom jeg godt kunne have tænkt mig lidt flere beskrivelser af især personernes udseende undervejs, så kom jeg stadig til at kende dem rigtig godt i løbet af historien.
Kan man lide sjove fantasyfortællinger som ikke tager sig selv alt for højtideligt og i den grad gør grin med klicheerne, så kan A Fate Worse Than Dragons bestemt anbefales. Jeg morede mig i hvert fald rigtig godt undervejs.

Ingen kommentarer: