mandag den 23. marts 2015

Visdommens Vogter

Visdommens Vogter er 2. bind af Josefine Ottesens fantasytrilogi Grønnesø.

Visdommens Vogter er død, og det skaber store problemer blandt de forskellige folk ved Grønnesø. Trunterne og træspringerne udpeger hver deres vogter, og snart er Grønnesø delt i to lejre. Situationen spidser til, og spændingerne mellem trunter og træspringere forøges dag for dag. Da Pil møder Ulmus fra bakkerne finder hun ud af, at bakkerne altid har været Visdommens Vogtere tidligere, samt at Visdommens Vogter kun kan udnævnes, hvis vedkommende har Visdommens Sværd.
Sammen med Ulmus, stjernesamlerdrengen Bukar og træspringeren Titti, samt alliken Olli, tager Pil af sted for at hente sværdet. Men vejen er lang og farefuld, og måske er der mere blandt trunternes og træspringernes opførsel end man skulle tro. Pil får brug for alt sit mod hvis hun skal hente sværdet og skabe fred ved Grønnesø igen.

En rigtig dejlig fortælling om mod, venskab og forskelligheder. Bogen er fyldt med magi og dejlige illustrationer, og skrevet i Josefine Ottesens fantastiske sprog, som både er nemt at læse og ikke kan undgå at mane billeder frem for ens indre øje. En af de fantastiske ting ved Josefine Ottesens bøger er, at selvom bøgerne, som denne, er rettet mod et yngre publikum, så gør hendes fantastiske fornemmelse for sprog og brugen af samme at også voksne kan få meget ud af dem. Og det er bestemt ikke alle forfattere der formår at skrive for alle aldre.
Jeg er vild med hendes fortællestil, og ikke mindst den humor og varme som breder sig fra siderne i bogen. Og så er Pil en person som man ikke kan undgå at komme til at holde af.
Jeg glæder mig til at læse 3. og sidste bind i serien, og kan varmt anbefale også dette bind. Og for fans af Josefine Ottesen er serien et must.

Se også Josefine Ottesens hjemmeside.

Ingen kommentarer: