mandag den 16. marts 2015

Den stjålne sten

Den stjålne sten er 1. bind af Josefine Ottesens fantasytrilogi Grønnesø.

Trunten Pil bor ved Grønnesø. Takket være Fredsstenen hersker der fred mellem de forskellige folk der bor ved søen, selvom de er meget forskellige.
Pil er selv forskellig fra resten af trunterne. Hun vil helst være ren og pæn, og bryder sig ikke så meget om ballade. Og så er hun glad for musik. Hun er ven med en af stjernesamlerne, Bukar, som lærer hende at spille på sin fløjte.
Men en aften sker det der ikke må ske. Fredsstenen bliver stjålet, og Bukar forsvinder.
Mens ufreden vokser mellem de forskellige folk sender den gamle kone Tone Pil af sted for at finde Fredsstenen og Bukar. Tone er sikker på, at det er den onde Exu der har stjålet Fredsstenen for at bruge dens magiske kræfter, og Pil må derfor rejse den lange vej til Snebjerget for at redde Bukar og få Fredsstenen tilbage.
Med sig på rejsen får hun alliken Olli og et krystalsmykke.
Men vejen til Snebjerget er lang og farefuld, og forude venter Exu...

Jeg er vild med Josefine Ottesens sprog. Hun kan med ganske få ord skabe en magisk stemning, og hendes personer er altid levende og menneskelige. Den stjålne sten er en sød og poetisk fortælling om mod, magi og venskab med masser af spænding og en god portion humor. En rigtig eventyrlig fortælling som man bliver glad af at læse. Man kan ikke undgå at komme til at holde af Pil, som, selvom hun har let til tårer, har masser af mod og et varmt hjerte. Er man, som jeg, vild med Josefine Ottesens bøger bliver man bestemt ikke skuffet. Bogen kan varmt anbefales.

Se også Josefine Ottesens hjemmeside.

Ingen kommentarer: