onsdag den 4. marts 2015

Dragesygen

Dragesygen er 1. bind af Ida-Marie Rendtorffs fantasyserie Dalia Dragehvisker.

Dalia er ud af en gammel dragehviskerslægt, og som sådan er hun udset til at blive dragekriger. Hendes mor døde da hun var barn, og hun er vokset op sammen med sin gode veninde Lutia.
Dalia er nu blevet så gammel, at det er tid til at tage Krigerprøven. Men samme morgen som hun skal tage den opdager hun, at hendes drage opfører sig mærkeligt. Hun er bange for, at den har fået Dragesygen, men siger ikke noget til nogen.
Dalia dumper til prøven, og samme nat bliver hun vækket af Hella som passer de syge drager. Hendes drage er blevet syg, og skal nu flyttes hen til de andre smittede drager.
Dalia får lov at blive hos sin drage resten af natten, men bliver vækket, da en mystisk mand kommer på besøg. Manden giver en af de syge drager en mystisk drik, men forsvinder da Dalias drage angriber ham.
Der er dog ingen der tror på Dalia, da hun fortæller hvad der er sket. Dalia beslutter sig derfor selv for at finde ud af hvem den mystiske person er, og hvad der var i drikken.
Men det er ikke nemt at finde ud af hvem hun kan stole på, og imens bliver hendes drage mere og mere syg...

Rigtig god historie med en spændende handling og masser af magi. Bogen er skrevet i et let og mundret sprog med masser af gode beskrivelser som gør, at man ikke kan undgå at leve sig ind i bogens univers. Samtidig gør jeg-fortælleren, at man virkelig lever sig ind i Dalias tanker og følelser. Bogens handling har en del uventede drejninger som gør at historien ikke bliver forudsigelig, men at man i stedet bliver ved med at læse for at finde ud af hvordan det hele hænger sammen. En rigtig god bog som bestemt kan anbefales.

Se forfatterens hjemmeside her.

Ingen kommentarer: