tirsdag den 21. oktober 2014

Opvågning

Opvågning er en fantasyroman skrevet af Maj Johansen.

Rose er Seer, og arbejder for CESPI, en underafdeling af PET, som beskæftiger sig med overnaturlige forbrydelser. Rose bryder sig ikke om det, men er fanget uden mulighed for at stikke af. Hun kan ikke huske ret meget af sin fortid, og har brug for stoffer for at komme igennem tilværelsen. Men så en dag møder hun Tomas, som hun ikke kan Se noget om. Tomas påstår at han kender hende, og at hun hedder Ana. Han hjælper hende med at stikke af fra CESPI, og sammen tager de til Sverige, hvor hun lærer sandheden om sit liv at kende. Ana er nemlig walk-in, og har evnen til at lade sig sjæl overtage kroppen fra en anden sjæl. Og Anas familie har ledt efter hende i et stykke tid.
Men før familien vil lukke Ana ind igen må hun gennemgå forskellige tests, så de kan finde ud af, hvad der gik galt, og hvorfor hun forsvandt. Snart viser det sig, at Anas mareridt er mere virkelige end man skulle tro. Og passer hun ikke på, kan hendes mareridt slå både hende og dem hun holder af ihjel,..

Da forfatteren spurgte mig om jeg ville anmelde bogen var jeg spændt på, hvad det var jeg ville få fingrene i. Det er altid lidt af et sats når man anmelder bøger på opfordring, men jeg er glad for at jeg sagde ja. Bogen er sindsygt spændende med masser af action, og et højt tempo hele vejen igennem. Opvågning er en anderledes fantasyhistorie som introducerer nogle, for dansk fantasys vedkommende, helt nye væsener som walk ins, shapeshiftere og Seere. Bogen er svær at slippe, ikke mindst fordi personerne er så dejligt uforudsigelige. Ikke kun fordi Ana har hukommelsestab og bruger meget af bogen på at finde ud af hvem hun egentlig er og hvorfor hun reagerer som hun gør, men også fordi mange af personerne har deres helt egne dagsordener som ikke nødvendigvis er i Anas bedste interesse. Bogen er en god blanding af humor, gys, action og fantasy, og er hurtigt læst, selvom den er på godt 400 sider. Bagest i bogen er der en ordliste over nogle af de begreber som forfatteren introducerer - f,eks. walk in, Whiteouter og CESPI - som gør det nemmere at følge med i bogens univers. Det eneste negative jeg har at sige om bogen er sådan set at der bruges rigtig mange engelske ord i personernes sprog, og det forstyrrer en gang imellem handlingens flow lidt for mig. Heldigvis er bogen så spændende at man hurtigt kommer tilbage på rette spor igen,
Har man lyst til en anderledes fantasyoplevelse, så kan Opvågning varmt anbefales.

Se også forlagets hjemmeside hvor du kan læse mere om forfatteren.

Ingen kommentarer: