onsdag den 19. marts 2014

Heksejagt

Heksejagt er 1. del af Kim Harrison´s fantasyserie The Hollows.

Efter en virus har dræbt det meste af verdens menneskelige befolkning trådte inderlænderne frem og bor nu side om side med de overlevende mennesker. Inderlænderne er de magiske folk: varvæsener, trolde, hekse og vampyrer, og de inderlændere der overtræder reglerne straffes hårdt af Inderland Security eller IS.
Rachel Morgan er heks og arbejder for IS som agent. Desværre har hun lagt sig ud med sin chef, og hun bestemmer sig derfor for at sige op. Før hun når at gøre det bliver hun dog fyret. Men det hjælper hende ikke. For samme dag siger IS´s stjerneagent op - og Rachel får skylden, Hendes tidligere chef sender snigmordere efter hende, og hendes eneste chance for at overleve er at få de øverste chefer til at indstille heksejagten. For at gøre det må hun løse en sag og fange en kriminel, som IS ikke har kunnet bure inde. Men det er ikke let, og heller ikke ufarligt, når IS´s snigmordere følger efter hende. Heldigvis har hun allierede i den levende vampyr Ivy og alfen Jenks, og de må tage alle kneb i brug hvis Rachel skal overleve.
Heksejagten er i gang...

Rigtig spændende fantasyfortælling á la Patricia Briggs´ Mercy-serie og Jim Butcher´s Dresden Files-serie. Der er masser af fart over feltet, og spændingen holder hele vejen igennem. Bogen emmer af magi, og universet bliver godt bredt ud. Rachels selvironiske humor gør at bogen ikke føles lang, selvom den er på lige godt 650 sider. Absolut værd at læse.

Læs mere om serien på forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: