torsdag den 5. september 2013

Julemandens død

Julemandens død af Kenneth Bøgh Andersen er en gyserfantasyfortælling i julekalenderbogsform.

Det burde være umuligt. Men den 1. december dør Julemanden. Myrdet. Og samtidig dræbes alle nisserne i Værkstedet. Med undtagelse af en enkelt nisse. Det lykkes Aruld at flygte på Rudalf - blandt menneskene kendt som rensdyret Rudolf - og han opsøger nu tvillingerne Frederik og Kathrine, som begge står på Julemandens artig-liste, for at få hjælp.
Han får dog mere hjælp end han regner med, da tvillingernes ven Jesper slutter sig til dem, og de 4 tager nu afsted for at redde julen, nisserne og Julemanden.
Men fjenden er stærk, og har sendt mørke væsener ud for at slå alle nisser i hele verden ihjel. Værkstedet har forvandlet sig til et mareridt, men alligevel har de 4 intet andet valg end at tage dertil. For kun i Værkstedet er der håb om at de kan finde dét der kan redde julen.
Men fjenden er overalt, og tiden er ikke på deres side. Eller er den?

Uden undtagelse den mest bloddryppende kalenderhistorie jeg nogensinde har læst. Blodet drypper fra siderne, og bogen er umulig at slippe og garanterer urolige nætter. Alligevel emmer bogen af magi og forfatterens fantastiske sprog efterlader alligevel én med følelsen af håb på trods af myrderierne - også selvom nerverne sitrer og det løber én koldt ned ad ryggen. På sin vis minder bogen om Chris Woodings Malice-serie som også er et gysende bekendtskab. Dog gemmer Julemandens død også på et filosofisk budskab, og har men læst Den Store Djævlekrig kan man kende mange af bogens bagvedliggende tanker og idéer. Bogen kan absolut anbefales - dog kun til folk med nerver af stål og sundt hjerte.

Se også forfatterens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: