fredag den 9. august 2013

Hounded

Hounded er 1. del af fantasyserien The Iron Druid Chronicles af Kevin Hearne.

Atticus O´Sullivan er druide og den sidste af sin art. Han ligner én på 21, men er i virkeligheden over 2100 år gammel. Sammen med sin ulvehund Oberon bor han i Arizona, hvor han ejer en butik som sælger medicinske urter, te, og bøger om magi og alternative religioner.
Men Atticus er ikke hans rigtige navn. I flere hundrede år har Atticus levet skjult, da den keltiske kærlighedsgud Aenghus Óg  er ude efter at slå ham ihjel. For Atticus er indehaveren af et magisk sværd som gør ejeren uovervindelig i kamp, og guden vil have fat i sværdet. Og for første gang er guden tæt nok på til at det kan lykkes.
Atticus og hans ulvehund er snart i problemer til halsen, og Atticus får brug for al sin magi og sine venners hjælp hvis han skal overleve. Heldigvis har Atticus hjælp fra sine allierede – og et es i baghånden i form at gudinden Morrigan – men hjælpen har sin pris. Kan Atticus overleve når  Aenghus Óg sender både magiske væsener og dødelige efter ham? Atticus vil i hvert fald gøre hvad han kan.

Spændende hæsblæsende fantasyfortælling fyldt med magi, action og humor. Historien er fyldt med guder og magiske væsener fra især den keltiske mytologi, og handlingen kan ikke undgå at fænge. Tonen i bogen minder om Jim Butchers Dresden Files og Patricia Briggs´ Mercy-serie, og jeg kan ikke vente på at komme i gang med de næste bind i serien. Bogen kan bestemt anbefales.

Læs mere om serien på forfatterens hjemmeside.

1 kommentar:

Piskeriset sagde ...

Perfekt timing mht. denne anmeldelse. Den bog tilføjede jeg for nylig på min liste over bøger, jeg overvejer at læse, da den blev sammenlignet med Dresden-bøgerne. Dejligt at den lader til at være værd at læse :-)