søndag den 3. februar 2013

Den rubinrøde krønike

Den rubinrøde krønike af John Stephens er 2. bog i fantasytrilogien Bøger fra Begyndelsen.

Kate, Michael og Emma er efter opgøret med grevinden i Det smaragdgrønne atlas vendt tilbage til børnehjemmet Edgar Allan Poe-anstalten for håbløst uforbederlige børn mens de venter på at troldmanden dr. Pym kontakter dem.
Men alt er ikke godt. Kate har mærkelige drømme om fremtiden, og da børnehjemmet bliver angrebet af den onde troldmand Magus´ rædselsvækkere må de søskende flygte. Men før Kate kan aktivere atlasset, får en rædselsvækker kløerne i hende, og Kate forsvinder i tiden i et forsøg på at slippe af med den.
Michael og Emma bliver reddet af dr. Pym som tager dem med til Italien. Her møder de en gammel ven af dr. Pym - og af deres far. De får at vide, at deres forældre, før de blev fanget af Magus, ledte efter én af de tre bøger - Livets Bog. Og at deres far var på sporet af et kort der skulle vise hvor bogen var gemt. Børnene og dr. Pym må tage til den magiske by Malpeso - den samme by hvor deres forældre blev fanget af Magus´ kumpaner.
I mellemtiden er Kate fanget i fortidens New York kort før den normale og den magiske verden blev adskilt i 1899. Her møder hun gadedrengen Rafe som tilsyneladende har mødt hende før, og hvis skæbne viser sig at være forbundet med hendes.
Mens Emma og Michael drager mod verdens ende for at finde Livets Bog så de kan få Kate tilbage, forsøger Kate at finde en vej tilbage til hendes egen tid. Men fjenden er alle vegne, og intet er som det ser ud til...

Fantastisk spændende fortsættelse af Det smaragdgrønne atlas. Forfatteren har bygget en verden op som er fuldstændig troværdig, og sproget er helt fantastisk. Hvis du er vild med fantasy er bogen og serien et must!
Jeg glæder mig helt vildt til tredje og sidste bind udkommer i slutningen af i år.
Læs mere om serien på forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: