mandag den 17. december 2012

Cast in Fury

Cast in Fury er 4. bind i Michelle Sagaras fantasyserie The Chronicles of Elantra.

Kaylin får en ny opgave i sit arbejde som Hawk: Hun skal hjælpe kejserens skuespilsforfatter med at skrive et skuespil som skal dæmpe frygten for den telepatiske race Tha´alani efter de reddede byen og kejserriget fra en flodbølge. Men det er ikke let at bygge bro mellem forfatteren Rennicks idéer og Tha´alani´ernes opfattelse af sandheden.
Samtidig er Kaylins sergent, Leontinen Marcus, blevet anholdt for mord af hans races ældste, og hans afløser  blandt høgene er ikke én som Kaylin bryder sig om. Marcus nægter at sige noget der kan hjælpe ham, men Kaylin vil gøre alt for at finde frem til sandheden. En sandhed som kan koste uskyldige liv hvis den kommer frem.
Og som om alt det ikke var nok er der en gammel fjende der rører på sig uden for byen i de områder hvor Kaylin voksede op.
Kaylin bliver endnu en gang blandet ind i det politiske spil og må træde varsomt hvis hun skal undgå at fornærme nogen. Noget der ikke falder hende let - og som kan koste hende livet.

Jeg er helt vild med serien. Kaylins manglende evne til at holde munden lukket og følge reglerne gør hende til et friskt pust i en verden hvor forskellige racer har forskellige agendaer, love og skikke, og hvor Kaylin ofte opfører sig som en elefant i en glasbutik. Selvom Kaylin har sine egne moralkodekser og fordomme udvikler hun sig hele tiden, og det er netop denne udvikling som person der gør serien så medrivende. Også den hæsblæsende handling selvfølgelig!
Serien kan varmt anbefales!

Ingen kommentarer: