mandag den 18. februar 2013

Heksenes krig

Heksenes krig er 1.bind af Maite Carranzas fantasytrilogi Hunulvens klan.

Anaid bor sammen med sin mor Selene i Urt, en lille afsides landsby i Pyrenæerne. Hun er meget intelligent, men selvom hun er 14 ligner hun stadig en lille pige. Hun har ingen venner, da de andre børn i landsbyen ikke bryder sig om hende.
Da hendes mor forsvinder ved Anaid ikke hvad hun skal gøre. Hendes mor har tilsyneladende haft hemmeligheder for hende, og hun aner ikke hvor hun skal lede efter hende henne. Hendes tante Criselda kommer for at tage sig af hende, men Anaid føler selv at hun er den der tager sig af sin tante. Samtidig bliver Anaid syg. Hun har ondt over hele kroppen og hører hele tiden mærkelige summelyde.
En aften opdager Anaid den hemmelighed som ingen har villet fortælle hende: Hendes mor er en heks - og Anaid har arvet kraften. Criselda begynder at oplære Anaid, men det går for langsomt, så Anaid bestemmer sig for, ved hjælp af hendes mors og bedstemors bøger, selv at lære at bruge magien.
Samtidig lærer Anaid mere om hendes slægts historie, og om den skæbne der venter hendes mor. For ifølge en gammel profeti er Selene den udvalgte, og den eneste som kan stoppe Heksenes krig. Men er det nu også rigtigt?

Spændende og velskrevet fantasyfortælling. Bogen er umulig at slippe og jeg glæder mig allerede til at læse bind 2. Eneste minus er, at Heksenes krig er udsolgt fra forlaget og umulig at opdrive, så hvis man vil læse den må man en tur på biblioteket.

Ingen kommentarer: