lørdag den 23. februar 2013

Stormvind

Stormvind er 1. bind af serien Beautiful Creatures skrevet af Kami Garcia og Margaret Stohl.

Ethan Wate bor i sydstatsbyen Gatlin. Et hul i jorden hvor der aldrig sker noget og hvor alle ligner hinanden. Ethan er på skolens basketballhold og drømmer om at flytte langt væk fra Gatlin. Han bor sammen med sin far i et gammelt hus som Wate-slægten har beboet i mange generationer. Hans mor er død, og husbestyreren Amma leder familien med hård hånd og masser af overtro.
Ethans mor døde for et halvt år siden, og lige siden da har Ethan været plaget af mærkelige drømme. Drømme, som efterlader ham med jord under neglene og en mærkelig genkendende følelse. En drøm, hvor han forsøger at holde fast, mens en pige falder og falder. En drøm, som hjemsøges af en mærkelig melodi...
Ethan forsøger at være som alle de andre, men da pigen Lena, en niece til den sære eneboer Ravenwood som bor i et gammelt sydstatspalæ udenfor byen, begynder i hans klasse, begynder hans drømme at blive til virkelighed. Det går op for ham, at Lena er pigen fra drømmene, og snart er Ethan ude hvor han ikke kan bunde. For Lena har mærkelige kræfter, og Ethan kan høre hendes stemme i sit hoved. Og Lenas kræfter bliver stærkere jo tættere hun kommer på sin 16-års fødselsdag og på det endelige valg mellem godt og ondt.
Men Gatlin er ikke en by hvor man kan være anderledes, og snart er hele byen efter Lena og hendes familie. For byen gemmer på mange hemmeligheder. Hemmeligheder, som stammer helt tilbage fra borgerkrigen, og som har rødder i både Ethan og Lenas familier. Og Ethan og Lena er midt i det hele...

Rigtig god og spændende bog fyldt med magi og humor. Sproget er medrivende, og jeg slugte alle 570 sider.  Personerne er godt beskrevne og bogen har en knugende stemning der passer fint til de kræfter der styrer livet i Gatlin og leder op til Lenas valg. Er man vild med Twilight-serien vil man elske Beautiful Creatures. Personligt synes jeg historien om Ethan og Lena er bedre - mest fordi hverken Ethan eller Lena konstant har ondt af sig selv. Jeg ser frem til at læse næste bind i serien.
Læs mere om bogen på forfatternes hjemmeside, eller se traileren til filmatiseringen af den første bog her.


1 kommentar:

Piskeriset sagde ...

Nu er jeg mere frisk på at læse bogen efter at have set din anmeldelse. Har været i tvivl om, hvorvidt den skal læses eller ej, da jeg frygter lidt, at det er 'endnu et paranormalt trekantsdrama'. Jeg har dog bestilt den på biblioteket, så mon ikke jeg får læst den i løbet af de kommende måneder?