lørdag den 6. oktober 2012

Spillets by

Spillets by er en dansk science fictionroman skrevet af Lise Bidstrup.

Verden har, efter en katastrofe, ændret sig. Kun én by, Urban Vertikali, er tilbage, og omgivet af hav. Byen er bygget lodret op i luften, og alle indbyggere er inddelt i forskellige samfundsklasser. Hver samfundsklasse bor på sit niveau, de fattigste på nederste niveau, også kaldet "Kloakken", og de rigeste på øverste niveau. Der er ingen kontakt mellem de forskellige niveauer, og oprør mod regimet straffes hårdt, enten med døden eller deportation til nederste niveau.
Kimo bor sammen med sin familie på næstøverste niveau. På trods af at hun hører til blandt de priviligerede afskyr hun regimet, men kan ikke åbenlyst gøre oprør af frygt for hvilke konsekvenser det ville have for hendes familie.
Men da det årlige realityshow, Rangstigen, starter, opdager hun til sin rædsel at hun er en af deltagerne. Rangstigen er et brutalt show hvor deltagerne skal kæmpe mod hinanden for at nå frem til det øverste niveau.  Præmien er et liv i luksus på øverste niveau, men kun én kan vinde - og kun én kan overleve. Og tabernes familier bliver deporteret til nederste niveau. Selvom Kimo ikke har meldt sig som deltager har hun ikke noget valg: Hun er nødt til at deltage. Og for sin families skyld, vinde.
Men kampen mellem deltagerne er hård, og allerede inden showet starter er Kimo i fare.
Samtidig følger modstandsbevægelsen Kimos mindste skridt, da dette måske er chancen for at vælte det bundkorrupte regime. Og da Kimo snubler over regimets hemmelighed er hendes liv endnu mere i fare...

Spændende og godt fortalt science fictionroman. Jeg kunne ikke slippe bogen før jeg havde læst den færdig, og sad på det yderste af stolen mens Kimo kæmpede sig opad. Hvis du elskede Hunger Games-trilogien af Suzanne Collins vil du også elske Spillets by. Bogen kan varmt anbefales!

Læs mere om bogen på forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: