tirsdag den 23. oktober 2012

Kaostvillinger


Kaostvillinger, Bog 1 af Garth Nix og Sean Williams, er 1. del af en ny fantasyserie.  

Kort efter deres 13-års fødselsdag ændrer livet sig fuldstændigt for tvillingerne Jaide og Jack. Da de ved et tilfælde kommer til at røre ved et mystisk metalrør i deres fars kuffert, bliver de opdaget af noget ondt. Og kort efter springer deres hus i luften.
Jaide og Jack må flytte ind hos deres bedstemor - deres fars mor - som de aldrig før har mødt, og som tilsyneladende ikke har noget navn, men bare bliver kaldt for Bedstemor X. Det går dog hurtigt op for dem, at deres bedstemor ikke er helt normal. Hun fører samtaler med sine katte, har værelser fyldt med mærkelige genstande, mærkelige døre i huset som forsvinder og så giver hun dem hele tiden varm chokolade.
Jaide og Jack bliver efterhånden overbeviste om, at deres bedstemor er en heks. Og da de begynder at blive forfulgt af insekter, rotter og andet kryb er de sikre på at deres bedstemor har ondt i sinde.
Tvillingerne bestemmer sig for at stikke af. Men da Jack bliver taget af rotterne viser det sig, at det ikke kun er deres bedstemor der har magiske kræfter. Tvillingerne har også, og den mystiske Ondskab vil gøre alt for at få fingrene i dem - og i deres gaver.

Spændende fantasybog med masser af gys. Garth Nix kan med få ord skabe en uhyggelig og gysende stemning, og man kan næsten mærke insekterne kravle rundt på én som de gør det på Jack og Jaide. Jeg glæder mig allerede til næste bind, og kan varmt anbefale bogen - specielt til fans af Garth Nix´ Abhorsen-trilogi.

Ingen kommentarer: