fredag den 4. maj 2012

Drømmeland

Drømmeland er 3. bind i Alyson Noëls serie om Riley Bloom, lillesøsteren til Ever fra serien De Udødelige.

Rileys største ønske har altid været at blive 13 år og teenager. Så da hun dør som 12-årig og ender i efterlivet uden udsigt for at blive ældre, føler hun sig meget snydt. Men Riley har ikke givet op, og hun vil blive 13, lige meget hvad!
Heldigvis har hun sit arbejde som Sjælefanger, men da Rådet sender hende på tvungen ferie har hun pludselig ikke noget at lave. Hun har ingen venner, og hendes familie er alle kommet videre med deres efterliv.
Da Riley finder ud af, at det er muligt at besøge de levende gennem drømme ved at drømmehoppe, beslutter hun sig for at tage til Drømmeland så hun kan besøge sin storesøster Ever, og få nogle råd til hvordan man opfører sig til teenager.
Trods alle advarsler tager hun afsted til Drømmeland, men inden det lykkes hende at besøge Ever lukker Drømmeland. Riley beslutter sig for endnu engang at følge sit eget hoved, og sniger sig ind i Drømmeland igen for at foretage sit drømmehop.
Men så går lyset ud, og hun møder Satchel, som lover at lære hende at drømmevæve. Noget som blev forbudt af Rådet for flere år siden. Riley beslutter sig endnu en gang for at blæse på reglerne og følge sit eget hoved, og siger ja til Satchels tilbud. Men pludselig er den drøm som skulle være et dejligt besøg med Ever blevet et mareridt. Et mareridt skabt af Satchel som holder Riley fanget...

Rigtig god historie. Fans af Riley Bloom-serien og De Udødelige må ikke gå glip af Drømmeland. Heller ikke selv om man godt kan blive noget træt af Rileys mangel på respekt for reglerne som gang på gang giver hende problemer. Selvom hun ikke officielt er blevet teenager har hun allerede attituden på plads med hendes disrespekt for reglerne og hendes tro på at hun selv ved bedre end de voksne. Alligevel kan jeg bedre lide Riley Bloom-serien end Evers historie i De Udødelige, da jeg synes Riley-bøgerne har en charme som De Udødelige mangler.

Læs mere om serien på forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: