torsdag den 17. maj 2012

Djengis Khans gravrøvere

7. og sidste bind af P.B. Kerrs fantasyserie Lampens Børn har titlen Djengis Khans gravrøvere.

Djinn-tvillingerne John og Philippa er på ferie med deres onkel Nimrod i Italien da Vesuv pludselig går i udbrud. Nimrod og tvillingerne bestemmer sig til at undersøge sagen nærmere, men det bliver for meget for Nimrods butler Mukke, som siger op, og beslutter sig for at rejse hjem til Manchester.
Det viser sig dog snart, at Vesuv ikke er den eneste vulkan der pludseligt er gået i udbrud. Over hele jorden vågner gamle udslukte vulkaner til live igen, og det er nu op til tvillingerne og deres onkel at finde årsagen og stoppe vulkanudbrudene inden jorden går under. Gådens løsning findes måske i Djengis Khans grav. Uheldigvis er der ingen der ved hvor han er begravet, og det fører tvillingerne, Nimrod og to islandske vulkaneksperter ud på en længere rejse fra Italien til blandt andet Afghanistan og Australien for at finde spor der kan føre til gravens placering. Samtidig er Nimrod ved at miste sine djinn-kræfter, og hvad med den gamle mystiske profeti som fortæller om to djinn-tvillinger der kan redde verden ved hjælp af et offer?
Mens djinn´erne forsøger at redde verden, forsøger Mukke at komme hjem til Manchester. Men det er ikke let  for en engelsk butler at komme hjem, og snart bliver Mukke solgt fra den ene kidnapper til den anden...

Det er altid vemodigt at læse sidste bind i en serie som man har fulgt med i fra starten, og det bliver svært at sige farvel til John og Philippa og alle deres fantastiske eventyr. Også 7. bind i serien er fyldt med spænding, magi og humor, og er ligeså velskrevet som de forrige bind i serien. Bogen og serien kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer: