lørdag den 13. april 2024

Readathon #14

Så er der ikke længe, til forårets udgave af Dewey's 24 Hour Readathon går i gang, og jeg glæder mig til at tilbringe en weekend i bøgernes verden. Mit læseoverskud er stadig ikke helt på toppen efter marts' sygdom, så min plan er, at tage det stille og roligt, og ikke fokusere på, hvor meget jeg får læst, men bare læse det, jeg er i humør til. Jeg har derfor samlet en stak bøger sammen, som jeg er i humør til lige nu, for at have noget at vælge imellem. Jeg kommer ikke til at læse hele stakken, men læser det, jeg har lyst til. Og skifter mit humør i løbet af det kommende døgn, kan jeg sagtens finde på at læse noget helt andet. Traditionen tro starter readathonet klokken 14, og slutter samme tid i morgen. Jeg kommer ikke til at læse hele døgnet, men er med, i det omfang jeg har lyst og overskud til. Som jeg plejer, vil jeg løbende opdatere dette indlæg, ligesom jeg også vil være aktiv på Instagram.

Min læsestak ser sådan her ud:

Johan Egerkrans: Drager (149 sider)

Bo Eriksson og Lina Blixt: Monsterbestiarium (132 sider)

Josephine N. B. Valentin: For i dag er jeg uden dig (404 sider)

Zahra Pedersen: Ti kameler for Ameera (304 sider)

Natali S. Dueholm: Føniks - den udødelige (170 sider)

M. C. Beaton: Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge (Agatha Raisins Cotswoldsmysterier 2) (206 sider)

Lowe Aspviken: Den hemmelige rejse (118 sider)

Sally Gardner: Fyrtøjet (280 sider)

Anna Grue: Blodigt bryllup (Anne-Maj Mortensen 5) (157 sider)

I alt er læsestakken på 1920 sider, hvilket er i den høje ende, og jeg regner da heller ikke med, som tidligere nævnt, at komme igennem hele stakken. Jeg har i stedet samlet en stak af primært korte bøger (med en enkelt undtagelse), med hyggekrimier, chicklit, YA, fantasy og et par illustrerede fagbøger, som spænder fra børne- til voksenbøger. 

12.42
Jeg har taget billeder til bloggen og de sociale medier, og udnyttet det gode vejr til både at få lavet lidt havearbejde og hænge vasketøjet ud. Snacks og nem aftensmad købte jeg i går, så nu mangler jeg bare at få spist frokost og støvsuget, inden starten går klokken 14. Hvis jeg får tid, kan det være, jeg går en tur i det gode vejr, for at blive luftet lidt inden jeg begraver mig i bøgerne. 

14.00
Så er vi i gang. 
Første bog bliver For i dag er jeg uden dig

18.45
Så blev jeg færdig med den første bog, og sikke en start på læsedøgnet. For i dag er jeg uden dig var en fantastisk læseoplevelse, som fik mig både til at grine, græde, og få helt vildt lyst til at spise kage. Det er en historie om at føle sig dum og udenfor, uelsket og uset, og ikke være god nok, men også om venskab, litteratur, og at finde sig selv. 
Jeg havde købt bogen som del af en bogboks, hvilket gav læsningen et ekstra perspektiv, da boksen indeholdt breve, der skulle læses bestemte steder undervejs, og det fungerede virkelig godt. 
Er man til YA med noget på hjerte, kan bogen her kun anbefales. Og det er ikke kun noget jeg siger, fordi jeg kender forfatteren;)
Nu vil jeg sætte aftensmaden i ovnen, før jeg vælger min næste bog. 

18.57
Aftensmaden er i ovnen, og mens den varmer, vil jeg begynde på min næste bog, som bliver Monsterbestiarium. Jeg er ikke helt klar til at begynde en ny roman, så vælger en fagbog denne gang. 

20.45
Jeg har fået aftensmad, lavet mere te, og er blevet færdig med Monsterbestiarium. Bogen var utrolig flot illustreret, med masser af fakta om monstre, og selvom den primært henvender sig til børn, så kan voksne også få en del ud af den. 
Nu vil jeg gå i gang med den næste bog, som bliver Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge. Jeg er i humør til en hyggekrimi. 

22.59
Så blev jeg færdig med Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge. En rigtig hyggekrimi, som alligevel overraskede et par gange. 
Jeg tror lige, jeg kan overkomme en kort bog mere, før jeg siger godnat, så om lidt begynder jeg på Den hemmelige rejse

23.42
Jeg er blevet færdig med Den hemmelige rejse. En spændende, ikke alt for uhyggelig, historie om liv og død, sømandsliv, eventyr og havets væsener, fyldt med flotte sort/hvide illustrationer. 
Nu vil jeg gå i seng, så jeg er frisk til at læse videre i morgen.  

9.37
Det blev en lidt senere start på dagen, end jeg havde håbet, men nu er jeg oppe, og mens jeg venter på, at morgenmaden bager i ovnen, vil jeg starte dagens først bog, Drager

11.55
Så blev jeg færdig med Drager. En virkelig flot illustreret fagbog med myter og fakta om drager. Nu vil jeg gå i gang med readathonets sidste bog, Blodigt bryllup.

13.13
Så er jeg blevet færdig med Blodigt bryllup. En spændende og hyggelig minikrimi med en noget nævenyttig hovedperson. Nu vil jeg spise frokost, før jeg laver den endelige opsamling på denne omgang readathon. 

13.45
Selvom der officielt stadig er lidt tid tilbage, så er readathonet slut for mit vedkommende. Jeg endte med at få læst 6 bøger, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. 
Jeg fik læst:

Josephine N. B. Valentin: For i dag er jeg uden dig (404 sider)

Bo Eriksson og Lina Blixt: Monsterbestiarium (132 sider)

M. C. Beaton: Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge (Agatha Raisins Cotswoldsmysterier 2) (206 sider)

Lowe Aspviken: Den hemmelige rejse (118 sider)

Johan Egerkrans: Drager (149 sider)

Anna Grue: Blodigt bryllup (Anne-Maj Mortensen 5) (157 sider)

Tilsammen giver det 1166 sider, hvilket er mindre, end jeg plejer at få læst, men nu sov jeg så også noget længere end håbet i dag. Jeg havde lutter gode oplevelser, med For i dag er jeg uden dig som den ubetingede favorit. Blandingen af YA, fagbøger, hyggekrimier og fantasy fungerede rigtig godt, og jeg nød virkelig at fordybe mig i læsningen. 
Nu vil jeg slappe af resten af dagen, og måske gå mig en tur, hvis tørvejret holder. 
Tak for denne gang. 

Ingen kommentarer: