tirsdag den 6. juni 2017

One Silent Night

One Silent Night er 16. bind af Sherrilyn Kenyons fantasyserie Dark-Hunter.

Stryker har udtænkt den perfekte hævn, efter Nick slog hans søster ihjel for at redde den kvinde Acheron elsker. Han vil sætter War fri fra Tartarus og sende ham efter Nick og Acheron. Det viser sig dog hurtigt, at det ikke er den mest gennemtænkte plan. For War har en tendens til at vende sig mod hans befrier, og samtidig vil guderne gøre alt for at standse War før han udsletter alt omkring sig.
Artemis sender derfor den person der hader Stryker allermest efter ham: Hans ekskone, Zephyra, som har haft 11000 år til at nære sit had.
Men Zephyra og den datter han aldrig har kendt er ikke den eneste overraskelse Stryker får. Nick gemmer nemlig på en hemmelighed, som ikke engang han selv kender. En hemmelighed, som kan udslette War, og, i værste fald, verden som vi kender den.
Hvis War skal stoppes må fjender overvinde deres had, og Stryker må genfinde sine følelser. Men det er bestemt ikke let, for Zephyra bærer i den grad nag.
Hell has no fury as a woman scorned. 

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Jeg er vild med den her serie!
Sproget er letlæst og flydende, og forfatteren har en utrolig evne til at beskrive omgivelser og atmosfærer så man som læser føler man er der selv. Actionscenerne er livagtige, og sexscenerne er steamy, uden dog at blive for meget.
Handlingen er godt skruet sammen, og selvom plottet på overfladen ligner de foregående i serien, så formår forfatteren altid at dreje det, så det adskiller sig, og gør historien unik. Historien er fyldt med spænding, action, sex, magi, dæmoner, guder, forræderi, intriger, kærlighed, hævn og hemmeligheder, og de mange twists gør det svært at gætte, hvad der kommer til at ske. Og slutningens cliffhanger kom i den grad bag på mig. Handlingen i dette bind binder samtidig historien sammen med spinoff-serien Chronicles of Nick, som kronologisk foregår før Dark-Hunter-serien. Det er fantastisk at forfatteren kan holde rede på de mange tråde hun spinder fra bog til bog, og knytte dem sammen til en stor gobelin, samtidig med at hun lægger hints til senere bøger ud undervejs. Det sker både i handlingen og i forhold til personerne.
Og personerne er da også et af de elementer som er med til at gøre bøgerne så vanedannende. De er levende, menneskelige og realistiske, og har hver især deres egne historier og motiver. Samtidig byder hvert bind i serien på gensyn med tidligere bøgers hoved- og bipersoner, og det er med til at gøre såvel universet som personerne virkelige for læseren, fordi man føler man virkelig lærer dem at kende. Fokus i denne bog er Stryker og Zephyras historie, og deres blandede følelser over for hinanden. På den ene side elsker de hinanden. Stryker forlod Zephyra efter ordre fra sin far, Apollo, men er aldrig holdt op med at elske hende. Og det selvom hun nu hader ham indædt og passioneret. Zephyra er såret både følelsesmæssigt og på stoltheden over Strykers svigt, men alligevel kan hun ikke lade være med at have følelser for ham. Begge elsker deres datter, men Stryker har stadig dårlig samvittighed over mordet på sin søn, og hans had til Apollymi, Acheron og Nick gør ham blind over for sandheden. Og apropos Nick, så centrerer en hel del af handlingen i denne bog sig om ham, hvilket jeg var virkelig glad for, da han nok er min yndlingsperson i Dark-Hunter-universet. Nick hader stadig Acherons rolle i hans mors død, men han nærer også dårlig samvittighed over sin egen rolle, og da han pludselig opdager kræfter han aldrig har kendt før, er muligheden for hævn pludselig tættere på end nogensinde. Derudover optræder også Acheron, Medea og Tory i bogen, sammen med adskillige andre både kendte og nye bipersoner, og igen lykkes det forfatteren at udvide universet med nye personer, guder og væsener.
Dark-Hunter-serien er blevet lidt af en guilty pleasure-serie for mig, og en serie som jeg tyr til, når jeg er gået død i andre bøger, eller ikke ved hvad jeg har lyst til at læse. Blandingen af mytologi, magi og nutidens New Orleans, godt krydret med action, kærlighed og elskelige personer fungerer bare, og jeg kan kun anbefale serien. Men jeg må advare om, at den er stærkt vanedannende.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: