onsdag den 31. maj 2017

Læsestatus for maj

Maj synger på det sidste vers, og mens blæsten suser udenfor, gør jeg status over læsemåneden der gik. Ovenpå aprils fantastiske læseresultat havde jeg store forventninger til maj, men desværre blev de ikke opfyldt. En sygdom fratog mig læselysten, og samtidig blev maj opfyldt af et stort, og, indtil videre, hemmeligt projekt, som fyldte hovedet med andre tanker og gjorde det svært at samle mig om læsningen.
I maj var jeg i biografen to gange og se Guardians of the Galaxy 2 og Pirates of the Carribbean 5, begge gode oplevelser med masser på actionfronten. Derudover fik jeg købt en hel del bøger i løbet af måneden, og fik også tilsendt en del fra søde forfattere og forlag, hvilket I vil kunne læse mere om i weekenden, hvor maj måneds book haul kommer på bloggen.
Maj måneds læsetema var Guder og gudinder. Men som jeg nævnte i aprils læsestatus bestemte jeg mig for at fokusere på de tilsendte anmeldereksemplarer jeg havde liggende, og jeg fik derfor ikke læst en eneste bog der passede ind i temaet. Jeg blev heller ikke færdig med maj måneds bog i fantasylæsekredsen, så den må I have til gode til næste læsestatus.
Men lad os se på de bøger jeg fik læst. Vi starter, som altid, med anmeldereksemplarerne.

I maj måned fik jeg læst 6 anmeldereksemplarer.
De var:

Patrick Ness: Release
Anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. Anmeldt på bookeater.dk. 

Marie-Louise Rønning: Tusmørkevåben (Skaberens Våben 1)
Anmeldereksemplar fra Forlaget DreamLitt. Anmeldt på bookeater.dk
Serien er påbegyndt og ajour.

James Frey og Nils Johnson-Shelton: Spillets regler (Endgame 3)
Anmeldereksemplar fra forlaget Høst & Søn.
Serien er slut. 

Leigh Bardugo: Skyggernes trone (Grisha 3)
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda.
Serien er slut.

John Flanagan: Slaget på Hackham Hede (Skyggens lærling: De første år 2)
Anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. Anmeldt på bookeater.dk.
Serien er slut.

Joe Abercrombie: Kongers sidste argument (Den Første Lov 3)
Anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. Anmeldt på bookeater.dk.
Serien er slut.

Derudover læste jeg 2 af mine egne bøger.
De var:

Terry Pratchett: The Witch´s Vacuum Cleaner and Other Stories

John Flanagan: Turneringen i Gorlan (Skyggens lærling: De første år 1)

I maj fik jeg også læst 3 tegneserier.
De var:

Zits - Mor er den bedste i verden - på afstand!

Zits - indeklemt

Middagsluren slutter nu! (Basserne 100% 32)

Alt i alt ikke en fantastisk læsemåned. I alt fik jeg læst 8 bøger og 3 tegneserier, hvoraf de 6 var anmeldereksemplarer. Jeg fik afsluttet 4 serier og fik påbegyndt 1 ny, så på det punkt gik det godt.
Læsetemaet for juni er Feer. Og det tolkes meget bredt, for med feer mener jeg både Fairies (a la Klokkeblomst) og Fae (de mere blodtørstige feer). Jeg har en del fe-bøger stående ulæst på hylderne, og håber at få læst nogle af dem. Jeg vil dog igen prioritere anmeldereksemplarerne i juni, da jeg har fået en hel del nye ind af døren i maj, og ikke nåede så mange som jeg håbede på i månedens løb. Forhåbentlig får jeg læst lidt flere bøger i juni. Jeg har i hvert fald store planer.

Har I læst nogle gode bøger i maj?


3 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Wow, fedt med de fire afsluttede serier!

Jeg fik afsluttet én - til gengæld var den på syv bøger (der i de fleste tilfælde var MEGET tykke), så det var jeg nu godt tilfreds med.


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Ja, det er ret fedt. Og egentlig ikke planlagt, men sådan er det når der udkommer flere serieafslutninger inden for kort tid. Var det Det Mørke Tårn du blev færdig med? Jeg synes jeg kan huske at du har været i gang med serien. Jeg er ikke selv blevet færdig med serien, men når nok til den på et eller andet tidspunkt.

Piskeriset sagde ...

Jeps, godt husket :-)
Pt. er jeg i gang med anden bog i en trilogi, hvor jeg håber på at læse sidste bog i juni måned, og så er der efterhånden plads til at starte på et par nye serier :-)