mandag den 1. maj 2017

Læsestatus for april

En ny måned er begyndt, og maj kunne ikke være kommet på en bedre måde. Solen skinner, fuglene pipper og jeg har fri. Så hvad er mere nærliggende end at gøre status over læsemåneden der gik.
April var en kold, blæsende og regnvåd måned, som mest af alt gav mindelser om efterår, trods dagens voksende længde og begyndende høfeber.
Men det var også en fuldstændig fænomenal læsemåned. Jeg deltog i ikke mindre end to Readathons i april, TomeTopple og Dewey´s 24 Hour Readathon, og begge gik rigtig godt.
Månedens læsetema var Tyve og lejemordere, og selvom jeg for størstedelens vedkommende ikke valgte de bøger jeg læste bevidst efter temaet, så viste det sig alligevel at mange af bøgerne passede ind.
Ialt fik jeg læst hele 18 bøger i månedens løb, hvoraf 3 var anmeldereksemplarer og 1 var en biblioteksbog. En hel del var bøger som havde stået ulæste i mine reoler et stykke tid, men jeg fik også læst nogle helt nye bøger som lige var blevet købt. En del af dem var ovenikøbet temmelig tykke, så jeg er ret tilfreds med mig selv.
Og nu til bøgerne. Nogle bøger vil optræde to gange på oversigten, fordi de passer ind i læsetemaet, men er læst i en anden sammenhæng.Vi starter som altid med anmeldereksemplarerne.

I april måned fik jeg læst 3 anmeldereksemplarer.
De var:

Chris Columbus, Ned Vizzini og Chris Rylander: De Tre Verdensvogtere (House of Secrets 3)
Anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup. Anmeldt på Bookeater.dk.
Serien er slut.

Niklas Birk Lehmann Jensen: Navila - De fire familier
Anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard og forfatteren. 

Lene Kaaberbøl: Hermelinen (Katriona 2)
Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda.
Serien er i gang. 


Månedens tema var som sagt Tyve og lejemordere, og det gik overraskende godt. Selvom jeg ikke fik læst de bøger jeg havde planlagt til temaet, så viste det sig alligevel at mange af de bøger jeg læste i stedet for passede ind. Ialt fik jeg læst hele 6 bøger der passede ind i læsetemaet.
Bøgerne var:

Gail Carriger: Heartless (The Parasol Protectorate/Soulless 4)

Neil Gaiman: Neverwhere

Sarah J. Maas: Kongens forkæmper (Throne of Glass 1)
Gave fra forlaget Tellerup til Bogblogger event i Esbjerg.
Serien er påbegyndt. 

V.E. Schwab: A Gathering of Shadows (Shades of Magic 2)

V.E. Schwab: A Conjuring of Light (Shades of Magic 3)
Serien er slut. 

Jacob Grey: Fuglehæren (Vildvæsner 2)
Serien er ajour.


Fantasylæsekredsen bog i april var en bog jeg havde læst før, og som ovenikøbet passede ind i læsetemaet. Derfor er den også to gange med på listen.
Bogen var:

Neil Gaiman: Neverwhere

Jeg fik også læst en enkelt bog som var hverken et anmeldereksemplar, en del af læsetemaet eller en del af et af de to Readathons. Det var til gengæld en bog jeg har købt for nylig og som jeg bare ikke kunne vente med at læse.
Bogen var:

Gail Carriger: Timeless (The Parasol Protectorate/Soulless 5)
Serien er slut. 

Jeg fik i månedens løb også læst en enkelt biblioteksbog, som viste sig at passe ind i læsetemaet.
Bogen var:

Jacob Grey: Fuglehæren (Vildvæsner 2)
Serien er ajour.

Som nævnt var jeg i april med i to Readathons. Det første, TomeTopple, gik ud på at læse bøger på 500+ sider og løb over 14 dage, hvor påsken lå midt i perioden. Indlæggene om TomeTopple kan læses her og her. Jeg skiftede TBR for Readathonen ca. midtvejs, men endte med at få læst 4 bøger undervejs.
Bøgerne var:

Chris Columbus, Ned Vizzini og Chris Rylander: De Tre Verdensvogtere (House of Secrets 3)
Anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup. Anmeldt på Bookeater.dk.
Serien er slut.

Sarah J. Maas: Kongens forkæmper (Throne of Glass 1)
Gave fra forlaget Tellerup til Bogblogger event i Esbjerg.
Serien er påbegyndt. 

Sherrilyn Kenyon: Acheron (Dark-Hunter 15)
Serien er i gang. 

V.E. Schwab: A Gathering of Shadows (Shades of Magic 2)

Det andet Readathon jeg deltog i var Dewey´s 24 Hour Readathon som strakte sig over et døgn i den sidste weekend i april. I kan læse indlægget om det her. Her fik jeg læst 7 bøger af varierende længde og indenfor meget forskellige genrer.
Bøgerne var:

Arnaldur Indridason: Mørke strømme (Inspektør Erlendur 9)
Serien er i gang, men jeg opgiver den nok. 

Cory Godbey: Jim Henson´s Labyrinth Tales

Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger.
Gave fra forlaget Høst & Søn til Bogbloggertræf 2016.

Neil Gaiman: How The Marquis Got His Coat Back

Stephenie Meyer: Bree Tanner korte liv efter døden

John Tiffany og Jack Thorne: Harry Potter and the Cursed Child. Parts One and Two.

Meredith Russo: Hvis jeg var din pige.
Vundet i en konkurrence.  

Alt i alt var det en helt forrygende læsemåned, hvor læsetemaet blev en overraskende succes. En tredjedel af bøgerne endte med at passe ind, selvom jeg læste nogle andre bøger end dem jeg havde planlagt på forhånd. Jeg fik afsluttet 3 serier og kom ajour med 2, og så fik jeg læst en masse ulæste bøger fra mine egne hylder.
Læsetemaet for maj er Guder og gudinder, og jeg ved allerede nu, at jeg nok ikke får læst så mange bøger til det. Jeg har nemlig tænkt mig at jeg i maj vil fokusere på de anmeldereksemplarer jeg har fået tilsendt af søde forfattere og forlag, og umiddelbart ser det ikke ud til at der er nogle af dem der passer ind. Der er dog en enkelt ny bog på vej til mig som passer ind i temaet og som jeg vil have læst i maj måned, men ellers bliver det anmeldereksemplarerne der kommer til at fylde.

Hvordan har jeres april måned været? Og har I deltaget i nogle Readathons?

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Spændende og usædvanligt tema for april :-)

Og godt gået med alle bøgerne!


Mvh
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Piskeriset. Tak:) Temaet kom sig egentlig af, at jeg havde og stadig har en hel del ulæste bøger stående på mine reoler med enten tyve eller lejemordere som hovedpersoner, og jeg ville gerne have læst nogle af dem. At jeg så endte med at læse nogle andre bøger end dem jeg havde planer om og de alligevel passede ind i temaet var bare held i uheld.

Amanda Emma sagde ...

Det ser ud som om at du havde en fantastisk læsemåned! Jeg elsker idéen med et månedligt tema og håber at det er noget jeg kan indføre næste år!

Kirsten Bloch sagde ...

@Amanda Emma. Ja, det var en overraskende god læsemåned. Det er andet år jeg har månedlige læsetemaer, og for det meste fungerer det rigtig godt. Jeg har dog også haft nogle temaer som jeg endte med at springe over af forskellige grunde. Nogle af dem vender tilbage som temaer senere, mens andre helt droppes. Jeg har for eksempel fundet ud af at det ikke fungerer for mig at have en forfatter som læsetema, så det gør jeg ikke mere. Jeg glæder mig til at se hvordan du griber læsetemaer an når du kommer til det.