onsdag den 28. september 2016

Møde med Julie Kagawa


Det var lykkedes HarperCollins Nordic at lokke selveste Julie Kagawa til Danmark i forbindelse med at andet bind i hendes serie Sagaen om Talon udkom i mandags. Sammen med Bog & Idé havde forlaget inviteret bogbloggere fra hele landet og andre interesserede til at møde hende på Odense Hovedbibliotek tirsdag aften, og da jeg har ferie i denne uge kunne jeg faktisk også komme af sted.
Jeg var taget af sted i god tid, for der var ikke ret lang tid til at skifte tog, og hellere komme en time for tidligt end en time for sent. Turen derover gik fint, og jeg tilbragte den time jeg kom for tidligt med at finde noget at spise i Banegårdscentret.
Halv syv kunne jeg dog ikke vente længere, og bevægede mig ned på biblioteket for at finde det rigtige lokale. Og kort efter dukkede de første kendte ansigter op. Mange af dem havde jeg jo set til weekendens Bogbloggertræf, så der blev uddelt knus og snakket bøger mens vi ventede på at Julie Kagawa skulle indfinde sig.


Klokken otte præcis dukkede hun op, og efter en kort introduktion fra bibliotekets side, bød forlagets repræsentant velkommen, og så kom Julie Kagawa på scenen. Den næste halve time blev hun så interviewet, og hun viste sig at være en dame med masser af humor - hvad jeg også havde gættet efter at have læst Dragerne - og hun havde i den grad publikum med sig. Hun fortalte blandt andet, at hun, udover at skrive, dyrker kampsport fire gange om ugen, spiller masser af computerspil, og elsker manga. Faktisk får hun en del af sine idéer fra netop computerspil og manga. Julie har altid elsket fantasy, og da hun læste Terry Brooks´ Shannara-serie og græd som pisket i ét af bindene, vidste hun, at hun skulle være forfatter. Hun ville nemlig også få folk til at græde på den måde.
Derudover fortalte hun om vejen til udgivelse, og hvordan hun elsker at skrive fantasy, og specielt YA, som sagtens kan være lige så kompleks en størrelse som voksenbøger - og nogle gange endda ovenikøbet mere. Hun fortalte også, at hun nok aldrig kommer til at skrive en realistisk bog - de gange hun har prøvet er der nemlig kommet feer og drager ind fra sidelinjen. Men måske vil hun prøve at skrive en science fiction-bog en gang.
Efter den halve times interview blev der åbnet for spørgsmål fra publikum, og der var rigtig mange.
Og så var klokken otte, og arrangementet var slut - næsten da.


For nu var det tid til de goodie bags som Bog & Idé havde pakket og uddelte. Og de var virkelig gennemførte. Udover et flot net med dragelogoet fra den første bog i Sagaen om Talon bestod de af den flotte malebog til filmen Fantastiske skabninger og hvor de findes, en notesbog med tilhørende blyant, the, chokolade, skønhedsprodukter, og rabatkort til butikker i Odense. Det hele var holdt i guldtoner så det passede sammen med dragelogoet.


Men gaveregnen stoppede ikke der, for forlaget gav mig også et anmeldereksemplar af bind to i serien, Oprørerne, som jeg virkelig glæder mig til at gå i gang med.


Til sidst var der tid til at få både den nye og den medbragte bog - jeg havde taget bind et med - signeret, og det betød også jeg fik snakket lidt med forfatteren på tomandshånd.
Og så var det tid til at tage toget hjem igen. Jeg var lidt bekymret for om jeg nåede det sidste tog i Bramming, og det viste sig at være med rette. Toget kørte ellers som planlagt. Lige indtil Bramming, hvor det ventede i ti minutter uden for stationen, fordi der var problemer med sporskiftet. Det betød, at sidste tog til Ribe var kørt, og da jeg ikke havde lyst til at vente til klokken 4.30, måtte jeg tage en taxa hjem. Så det blev en lidt træls afslutning på en ellers dejlig dag.
Men i det store og hele var det en rigtig dejlig aften, og jeg vil bestemt håbe, at forlaget også lægger fremtidige forfatterarrangementer i Odense eller måske ovenikøbet i Jylland, da det er stort set umuligt for jyder at komme til aftenarrangementer i København på en hverdag.
Tak for en dejlig aften.


2 kommentarer:

Rikke Simonsen sagde ...

Det var sådan et godt arrangement, altså! Og fedt at du tog med dertil :D

Kirsten Bloch sagde ...

Ja, det var det virkelig. Og dejligt at se dig - igen:)