søndag den 25. september 2016

Bogbloggertræf 2016


Lørdag 24. september var jeg til mit livs andet bogbloggertræf, og det var simpelthen så hyggeligt at møde bloggere fra hele landet som alle elsker bøger. Det foregik endnu en gang i Aalborg, og da jeg er så heldig at have familie i byen, kombinerede jeg bogbloggertræffet med familiebesøg, hvilket betød at jeg kunne tage den lange togtur fra Ribe til Aalborg fredag, tage udhvilet til træf lørdag, og bruge i dag, søndag, på at komme tilbage til Ribe, tungt belæsset med bøger og andre goodies.
I år fik jeg taget billeder i løbet af dagen. Jeg fik dog ikke et billede af den meget flotte og fotograferede kage - jeg er vidst stort set den eneste som ikke fotograferede den - men jeg er bare glad for at jeg fik gjort det i år, så I kan få et indtryk af dagen.
Det var Irene, Michelle og Simone der havde arrangeret træffet, og det var rigtig imponerende hvad de havde fået stablet på benene. I år var der for første gang forfattere blandt gæstene, og det gav en helt særlig vinkel på især debat-punktet at der var folk "i den anden ende" med.
De fire deltagende forfattere var Pernille Vørs, Nanna Foss, Marie-Louise Rønning og Nick Clausen, og det var rigtig hyggeligt at møde dem "in real life". Forfatterne var også så søde at stille op til signering, så jeg havde slæbt et par af mine egne bøger med til Aalborg som jeg fik skrevet i.


Jeg havde allerede et signeret eksemplar af Marie-Louise Rønnings Helbrederen, men havde slæbt Drømmeland af Nick Clausen, som jeg fik i en overraskelsespakke fra Facet, og Leoniderne af Nanna Foss, med.


Udover de fire forfattere var der også en hemmelig gæst, som holdt oplæg mens vi andre spiste frokost. Jeg var både glad og overrasket da jeg fandt ud af hvem det var, for det var nemlig en af de forfattere som jeg var rigtig ked af ikke at kunne få hørt til Fantasyfestivalen. Gæsten var Malene Sølvsten som har skrevet Ravnenes hvisken 1, en bog jeg tidligere har anmeldt på bloggen og var fuldstændig vild med. Alle gæsterne fik et eksemplar af bogen, så nu har jeg to, hvoraf den ene er signeret. Malene fortalte om bogen, og hvordan den blev til, og det var rigtig spændende at høre.


Senere på dagen var der oplæg fra Mie fra DreamLitt som fortalte om hvordan man oversætter bøger, og de tanker man gør sig undervejs, blandt andet i forhold til om man skal oversætte navne eller ej, og om det er vigtigere at være tro mod forfatteren eller mod bogens fortæller. Hun fortalte også hvordan det havde været at oversætte Brandon Sandersons trilogi Fortropperne, som jeg tidligere har anmeldt de første to bind af - som iøvrigt var gaver til sidste års Bogbloggertræf. Anmeldelserne kan læses her og her.
Imens Mie fortalte var der kagespisning af den måske nok mest fotograferede kage nogensinde - men den var også flot, og den smagte godt. Vil I vide hvordan den så ud kan I finde den på Instagram ved at søge på hashtagget #bogbloggertræf16.
Næstsidste punkt på programmet var debat mellem de mange bloggere om blandt andet respons fra forlag og forfattere på anmeldelser, kommentarer på andres blogs, og holdningen til stjerner eller ikke-stjerner. Selvom vi ikke alle var lige enige, så var det spændende at diskutere hvorfor de forskellige bloggere gør som de gør, og de tanker der ligger bag.


Udover oplæggene, signeringen og debatten var der også forskellige konkurrencer i dagens løb, og indtil flere boggaver, goodies og bookiebags. Jeg fik 18 bøger med mig hjem, hvoraf jeg havde 4 bøger i forvejen, så måske kommer der en konkurrence på et tidspunkt - det kunne for eksempel være når bloggen når 100 likes på facebook - pt. er der 99 likes, så der går nok ikke så lang tid.
Bøgerne er:

Lene Dybdahl: Skyriel (Ovanienprofetierne 1) (Tellerup)
Nick Clausen: Mareridt & Myrekryb - Syv uhyggelige historier (Facet)
K.L. Berger: De 7 synder (DreamLitt)
Linn Ullmann: De urørlige (Gyldendal)
Iben Mondrup: Karensminde (Gyldendal)
Adam Silvera: Den dag jeg glemmer (Gyldendal)
Julia Heaberlin: Kvinden i graven (Politikens Forlag)
Malene Sølvsten: Ravnenes hvisken 1 (Carlsen, Lindhardt & Ringhof)
C.J. Redwine: Skyggernes dronning (Turbine)
Sidsel Sander Mittet: Sandsnogens bid (Krøniken om Morika 1) (Facet)
Sarah Crossan: One (Politikens Forlag)
Colleen Hoover: Måske en dag (Lovebooks, Lindhardt & Ringhof)
Audrey Carlan: Januar (Calendar Girl 1) (Lovebooks, Lindhardt & Ringhof)
Jan Philipp Sendker: Hjertets stemme (Gads Forlag)
Becky Albertalli: Simon vs. verdens forventninger (Høst & Søn, Rosinante & Co.)
Siri Pettersen: Råddenskab (Ravneringene 2) (Høst & Søn, Rosinante & Co.)
Jeffrey Archer: Hvor der er vilje (Lindhardt & Ringhof)
Noah Hawley: En god far (Jentas)


Derudover fik jeg en del goodies med hjem, som I kan se på billedet her.
De består af:
2 muleposer - 1 fra Plusbog og 1 fra Gyldendal
1 keyhanger fra Plusbog
2 bogmærker fra Plusbog
1 bogmærke fra Gads Forlag
1 bogkatalog fra Jentas
1 tegnebog fra Bog & idé Aalborg, Østeraa
1 krus fra Gyldendal

Jeg glæder mig i den grad til at kaste mig over bøger og goodies, og er meget taknemmelig for at de forskellige sponsorer har forkælet mig og de andre deltagere med de mange gaver.
Bogbloggertræffet er høj grad muligt netop fordi en række forlag, forfattere og andre sponsorer støtter op om det, og der skal derfor lyde en stor tak herfra til:

Bog & idé Aalborg, ØsteraaDreamLittForlaget FacetGads forlagGyldendalJentasLindhardt & RinghofNicole Boyle RødtnesPlusbogPolitikens ForlagRosinante & Co.StorytelTurbineTellerupDansk bibelselskabLotte PetriMarie-Louise RønningNick ClausenPernille Vørs og Evas kagerier.

Til allersidst skal lyde en stor tak til de tre arrangører for et rigtig godt arrangement - jeg glæder mig allerede til næste år!

8 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Sikke en fin dag i har haft :)

Karina sagde ...

Tak for en hyggelig dag i går. Så hyggeligt at hilse på dig :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Sidsel, ja vi havde en rigtig hyggelig dag.

@Karina, tak, I lige måde. Det er altid sjovt at mødes in real life.

Rikke Simonsen sagde ...

Det var rigtig hyggeligt lige at hilse på dig! :)

Lea Brøgger Detlevsen sagde ...

Det lyder som en fantastisk dag. Jeg kunne ikke komme, både fordi jeg skulle på arbejde, men også lidt fordi jeg simpelt hen har haft alt for meget om ørerne i disse dage. Og så er der jo også et godt stykke vej til Ålborg!

Kirsten Bloch sagde ...

@Rikke, ja det var rart at hilse på dig.

@Lea, ja, det var virkelig en fantastisk dag. Synd du ikke kunne komme, men det kan jo være svært at få tid til det hele, og, som du skriver, der er langt til Aalborg:)

Simone Hagemann sagde ...

Hvor er det fedt, du kunne kombinere Bogbloggertræf med familiebesøg. Desuden er jeg så glad for at høre, du blev glad for, at det var lige netop Malene, der var den hemmelige gæst :D

Kirsten Bloch sagde ...

@Simone, ja, det er jo praktisk når man har familie man ikke ser så tit man kan overnatte hos, og så var det rigtig dejligt at høre Malene fortælle. Rigtig godt arrangement!